Αρχική Επικαιρότητα Σταθερός ο Μπολσονάρο: «Φωνάζει» κατά του υγειονομικού «πάσου»!

Σταθερός ο Μπολσονάρο: «Φωνάζει» κατά του υγειονομικού «πάσου»!

0
Dodekanisos

Ο Ζαΐρ Μπλοσονάρο, πρόεδρος της Βραζιλίας εκπροσώπησε την χώρα του στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η οποία έλαβε χώρα στην Νέα Υόρκη. Μάλιστα για πολλοστή φορά τόνισε πως θα είναι «ο τελευταίος Βραζιλιάνος», που θα εμβολιαστεί. Ενώ τάχθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και κάθε μορφής υγειονομικού διαβατηρίου. 

Ξεκάθαρος και ταυτόχρονα σταθερός στις απόψεις του εμμένει ο Ζαΐρ Μπολοσονάρο. Ο οποίος επέστρεψε πλέον στην Βραζιλία και ετοιμάζεται να ασκήσει εκ νέου τα καθήκοντα του. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θα είναι «ο τελευταίος Βραζιλιάνος» που θα λάβει δόση εμβολίου. Ωστόσο κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί, πως είχε νοσήσει στο παρελθόν από κορονοϊό. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Γ.Σ του ΟΗΕ ο Μπολσονάρο δήλωσε:«Στηρίζουμε τον εμβολιασμό. Όμως η κυβέρνησή μας είναι κατά του υγειονομικού διαβατηρίου ή κάθε μορφής υποχρεωτικού εμβολιασμού».

«Από την αρχή της πανδημίας, είμαστε υπέρ της ανεξαρτησίας των γιατρών που αναζητούν μια προληπτική θεραπεία. Ήμουν ένας από τους πρώτους που δοκίμασα μια προληπτική θεραπεία για τον Covid-19», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Στο μεταξύ κατά την επιστροφή της αποστολής αντιπροσωπείας της Βραζιλίας, τέσσερα μέλη της διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό. Περίπου 50 πρόσωπα τέθηκαν σε απομόνωση και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, όπως μετέδωσε το «newsit.gr».

Όσον αφορά την έξαρση της πανδημίας στην Βραζιλία, η εκστρατεία ανοσοποίησης στην Βραζιλία φέρεται πως έχει προχωρήσει. 222 εκατ. δόσεις έχουν χορηγηθεί μέχρι τώρα.

Με 594.443 νεκρούς ως χθες Κυριακή  (26/9) αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της, η Βραζιλία των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη. Βρίσκεται πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments