Αρχική Videos “Σταματήστε το διωγμό από το Μοναστήρι της Λαύρας”

“Σταματήστε το διωγμό από το Μοναστήρι της Λαύρας”

0

Ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος κάλεσε τους επικεφαλής των τοπικών ορθόδοξων εκκλησιών, τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και άλλους θρησκευτικούς ηγέτες και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών να «καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια» για να αποτρέψουν την απέλαση του κλήρου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Κίεβο και το μοναστήρι της Λαύρας.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι, ενώ η κρατική ηγεσία της Ουκρανίας δηλώνει την προσήλωσή της στους δημοκρατικούς κανόνες, την ευρωπαϊκή πορεία ανάπτυξης, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, αυτά τα δικαιώματα και οι ελευθερίες παραβιάζονται με τον πιο εξωφρενικό τρόπο σήμερα», είπε ο Πατριάρχης.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, το τελεσίγραφο των ουκρανικών αρχών προς τη Λαύρα, που δημοσιεύτηκε σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, «είναι αξιοσημείωτο λόγω έλλειψης επαρκούς νομικής βάσης». «Το έργο κάποιας επιτροπής για την αναζήτηση παραβιάσεων στην οικονομική δραστηριότητα του μοναστηριού δεν ήταν διαφανές», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προειδοποίησε ότι το κλείσιμο της Λαύρας «θα οδηγήσει σε παραβίαση του δικαιώματος εκατομμυρίων Ουκρανών πιστών για θρησκευτική ελευθερία, που εγγυάται το Σύνταγμα της Ουκρανίας, καθώς και άλλα έγγραφα, όπως ο Χάρτης του ΟΗΕ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments