Αρχική Videos “Σταματήστε να τρώτε κρέας για να …σώσουμε τον πλανήτη!”

“Σταματήστε να τρώτε κρέας για να …σώσουμε τον πλανήτη!”

0

Να σταματήσουμε να τρώμε κρέας προκειμένου να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή όπως είπε, ζήτησε ο πρόεδρος της Siemens AG Jim Hagemann. Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός κάλεσε να κάνουν κάτι τέτοιο ένα «δισεκατομμύριο άνθρωποι».



«Αν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σταματήσουν να τρώνε κρέας, σας λέω, έχει μεγάλο αντίκτυπο. Όχι μόνο έχει μεγάλο αντίκτυπο στο τρέχον σύστημα τροφίμων, αλλά θα εμπνεύσει επίσης καινοτομία στα συστήματα τροφίμων», δήλωσε ο πρόεδρος της Siemens.
Ο Χάγκεμαν σημείωσε ότι τα μαθηματικά λένε πως αν ένα άτομο σταματήσει να τρώει το κρέας για 11 χρόνια θα αντιστάθμιζε μόνο μια πτήση προς την Ταϊλάνδη, αλλά αν δισεκατομμύρια έκαναν το ίδιο πράγμα, θα προκαλούσε τεράστια αλλαγή.
Έκανε μάλιστα και πρόβλεψη λέγοντας πως «ο κόσμος θα έχει πρόσβαση σε άλλες πρωτεΐνες στο μέλλον που θα έχουν ακόμη καλύτερη γεύση από το κρέας. Θα έχουν μηδενικό άνθρακα και θα είναι πολύ πιο υγιεινά από το είδος των τροφίμων που τρώμε σήμερα», είπε.

Στο μεταξύ, η Greenpeace International, μια παγκόσμια ομάδα για το κλίμα που αντιτίθεται στα ορυκτά καύσιμα, δημοσίευσε μια μελέτη που δείχνει ότι οι ελίτ ταξιδεύουν σε μεγάλο βαθμό στο ετήσιο συνέδριο του WEF μέσω ιδιωτικών τζετ.
«Η Ευρώπη βιώνει τις θερμότερες ημέρες Ιανουαρίου που έχουν καταγραφεί ποτέ και οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο παλεύουν με ακραία καιρικά φαινόμενα που επιβαρύνονται από την κλιματική κρίση», ανέφερε σε δήλωσή της ακτιβίστρια της Greenpeace, Klara Maria Schenk. «Εν τω μεταξύ, οι πλούσιοι και ισχυροί συρρέουν στο Νταβός με εξαιρετικά ρυπογόνα, κοινωνικά άδικα ιδιωτικά τζετ για να συζητήσουν το κλίμα και την ανισότητα πίσω από κλειστές πόρτες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments