Αρχική Videos “Σταματήστε να δαπανάτε δισ. δολλάρια προς την Ουκρανία”

“Σταματήστε να δαπανάτε δισ. δολλάρια προς την Ουκρανία”

0
Dodekanisos

Δεκαεννιά Ρεμπουπλικανοί Βουλευτές, ζητούν από την κυβέρνηση Μπάϊντεν να σταματήσει να δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία! Απέστειλαν μάλιστα σχετική επιστολή μέσω της οποίας εκφράζουν τους έντονους προβληματισμούς τους τονίζοντας παράλληλα ότι η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία κινδυνεύει να κλιμακώσει περαιτέρω τον πόλεμο και στερείται της «απαραίτητης στρατηγικής σαφήνειας».

«Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι ΗΠΑ ήταν ο κύριος χρηματοδότης της ουκρανικής αμυντικής προσπάθειας. Καθώς ο πόλεμος μπαίνει στο δεύτερο έτος του, δεν υπάρχει τέλος ούτε ξεκάθαρη στρατηγική για να τελειώσει. Ένας πόλεμος αντιπροσώπων με τη Ρωσία στην Ουκρανία δεν είναι προς το στρατηγικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και κινδυνεύει με μια κλιμάκωση που θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Τονίζουν ότι είναι «κατηγορηματικά αντίθετοι σε όλα τα μελλοντικά πακέτα βοήθειας» και αναφέρουν πως «με κάθε νέο πακέτο βοήθειας και κάθε νέο όπλο που παρέχεται στην Ουκρανία, ο κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία αυξάνεται».

«Η τρέχουσα στρατηγική κυρώσεων και παρατεταμένης βοήθειας μόνο θα παρατείνει τη σύγκρουση, οδηγώντας σε κλιμάκωση και περισσότερη βία. Η εθνική και οικονομική μας ασφάλεια απαιτεί μια εναλλακτική. Η απεριόριστη βοήθεια των ΗΠΑ για την Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί και θα αντιταχθούμε σθεναρά σε όλα τα μελλοντικά πακέτα βοήθειας, εκτός εάν συνδέονται με μια σαφή διπλωματική στρατηγική που έχει σχεδιαστεί για να φέρει τον πόλεμο σε ταχεία ολοκλήρωση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments