Αρχική Αθλητικά νέα Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων

0
Manuel Neuer leads the Bayern Munich celebrations as he lifts the FIFA Club World Cup Qatar 2020 trophy. Photograph: David Ramos - FIFA/FIFA/Getty Images
Dodekanisos

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων στις αρχές του 2022.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, η Ιαπωνία είχε αρχικά προγραμματίσει να διοργανώσει το τουρνουά τον προσεχή Δεκέμβριο. Ωστόσο αποσύρθηκε τον περασμένο μήνα λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό στη χώρα.

Στο μεταξύ, στο πλάνο υπάρχει ένα εκτεταμένο Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων με 24 ομάδες. Το οποίο είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Κίνα τον Ιούνιο του 2021. Ωστόσο καθυστέρησε λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

 Η ετήσια διοργάνωση συγκεντρώνει τους πρωταθλητές από τις έξι παγκόσμιες συνομοσπονδίες, με την προσθήκη μιας ομάδας από τη διοργανώτρια χώρα.

Κάτοχος του τροπαίου είναι η Μπάγερν Μονάχου. Η γερμανική ομάδα, τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε νικήσει την Τίγκρες, στον τελικό της διοργάνωσης του Κατάρ.

Η Τσέλσι θα είναι ο σύλλογος από την Ευρώπη που θα επιδιώξει να διαδεχθεί την Μπάγερν. Ενώ έχουν «κλείσει» θέση η Αλ Αχλί από την Αίγυπτο, η Αλ Τζαζίρα από τα Η.Α.Ε κι η Όκλαντ Σίτι από την Αυστραλία. Το «παζλ» θα συμπληρωθεί με τις νικήτριες του Copa Libertadores (Παλμέιρας ή Φλαμένγκο), του Ασιατικού Champions League (Αλ-Χιλάλ ή Ποχάνγκ Στίλερς) και του αντίστοιχου της Βόρειας Αμερικής (Μοντερέι ή Αμέρικα).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments