Αρχική Επικαιρότητα Στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ ο Λευκός Πύργος, δημιουργήθηκαν εντάσεις

Στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ ο Λευκός Πύργος, δημιουργήθηκαν εντάσεις

0
Dodekanisos

Διχασμένη φαίνεται πως είναι η Ελλάδα σε ότι έχει να κάνει με την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το 9ο Thessaloniki Pride που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου υπό την αιγίδα του Δήμου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα όσα γράφει το voria.gr «όταν η παρέλαση περνούσε μπροστά από τον Λευκό Πύργο, ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες σε άτομα που συμμετείχαν στην πορεία υπερηφάνειας. Η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση που προχώρησαν τουλάχιστον έξι προσαγωγές».

 

Η σχετική πορεία ξεκίνησε από το Θέατρο Κήπου στην Πλατεία ΧΑΝΘ ενώ στο τέλος της παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που είναι και αυτά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

 

Στην έκθεση του 9ου Thessaloniki Pride έδωσε το παρών και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος έκανε και την ακόλουθη τοποθέτηση:
«Στο ερώτημα ‘ποια κανονικότητα;’ που θέτει το 9o Thessaloniki Pride απαντούμε μια κανονικότητα με αγάπη και αποδοχή στη διαφορετικότητα. Ως δήμος Θεσσαλονίκης βρισκόμαστε αδιάλειπτα δίπλα στον θεσμό του Thessaloniki Pride και ενώνουμε τη φωνή μας για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments