Αρχική Videos Στα 1000 ευρώ φτάνει πλέον το …μεροκόματο της Φον Ντερ Λάϊεν

Στα 1000 ευρώ φτάνει πλέον το …μεροκόματο της Φον Ντερ Λάϊεν

0

Νέα αύξηση στο μισθό τους, τη δεύτερη μάλιστα μέσα σε ένα διάστημα έξι μηνών θα δουν οι περίπου 50.000 εργαζόμενοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ έχει κάνει η Γερμανική εφημερίδα Bild δίνοντας έμφαση στον μισθό της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν.

Χαρακτηριστικά, το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα αμείβεται πλέον με 1000 ευρώ την ημέρα καθώς γίνεται λόγος για αύξηση της τάξεως του 7%. Αυτό σημαίνει ότι ο μισθός της θα αυξηθεί κατά 2.044 ευρώ σε σχέση με το 2021, κάτι που σημαίνει ότι αγγίζει πλέον τα 31.250 ευρώ! Αν υπολογίσει κανείς και το επίδομα από τα ταξίδια, οι αμοιβές της θα φθάσουν τα 36.000 ευρώ το μήνα. Οι Επίτροποι θα έχουν αύξηση 1.667 ευρώ και έτσι ο μισθός τους θα φθάσει στις 25.475 ευρώ. Ο κατώτερος βασικός μισθός ενός εργαζομένου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αγγίξει πλέον τα 3.272 ευρώ και ο υψηλότερος τα 22.646 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Bild, η νέα αύξηση στους μισθούς γίνεται μετά από αυτόματη αναπροσαρμογή λόγω του αυξημένου κόστους ζωής. Η νέα αύξηση όπως αναφέρεται θα ισχύσει αναδρομικά από τον προσεχή Ιούλιο. Τα ποσά δεν μπορεί παρά να αποτελούν πρόκληση για το μέσο πολίτη, ειδικά την εποχή αυτή με την ακρίβεια να έχει χτυπήσει στα κόκκινα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments