Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Squash: Τα αποτελέσματα του Πασχαλινού τουρνουά

Squash: Τα αποτελέσματα του Πασχαλινού τουρνουά

0
s2
Dodekanisos

Στο πλαίσιο των δράσεων του Rhodes Squash Club στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Sheraton Rhodes Resort, διεξήχθη το πασχαλινό τουρνουά Squash. Οι αγώνες ξεκίνησαν την Παρασκευή 11/4 ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 13/4 με τους μεγάλους τελικούς όλων των κατηγοριών. Πιο συγκεκριμένα οι κατηγορίες ήταν τρεις. Η κατηγορία Α ανδρών η οποία φιλοξένησε αθλητές με υψηλή θέση στην πανελλήνια κατάταξη, την κατηγορία Β με αθλητές με χαμηλότερη βαθμολογία, και τέλος την κατηγορία των γυναικών. Εξαίρεση αποτέλεσε η πολύπειρη ‘Αννα Τομάζου η οποία συμμετείχε στην κατηγορία B των ανδρών. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο τουρνουά συμμετείχαν και άλλοι αθλητές εκτός Ρόδου. Ο Αιγύπτιος Omar Mansur από την Κω, τα αδέλφια από το Βέλγιο Winkin David και Winkin Boris, ο Σουηδός Martin Mc Martin, o Σέρβος Bojan Milovanovic και ο Κρητικός, Ρόδιος στην καταγωγή Μάνος Μοσχούς.
Οι συμμετοχές ήταν 42 (30 άνδρες και 12 γυναίκες) που αποτελεί ρεκόρ για εσωτερικό τουρνουά του συλλόγου μας. Οι αθλητές επέδειξαν μεγάλη αγωνιστικότητα και αθλητικό ήθος. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι παρά την εκρηκτική φύση του αθλήματος, δεν παρατηρήθηκε ο παραμικρός εκνευρισμός, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
Διεξήχθησαν 60 παιχνίδια (best of five). Πολλά απ’ αυτά είχαν σπάνια ομορφιά και συγκλονιστική έκβαση με ανατροπές και συγκινήσεις. Πέραν των τελικών που συγκέντρωσαν μεγάλο ενδιαφέρον, πρέπει να επισημανθεί παρακολουθήσαμε μεγάλα ματς και στους προκριματικούς. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικά ματς. Αυτά των Παπαδημήτρης – Παπάς, Lycett – Πίτσος, Καρύδη – Παπανικολάου, Σταματιάδης – Τομάζου, , Πότσου Π – Μπαρδής, Μπαρδής – Παπαδημήτρης και Πότσου Π – Μπαρδής. Στα πρώτα τρία ματς σημειώθηκαν εντυπωσιακές ανατροπές από 0 – 2 σε 3 – 2 ενώ στα υπόλοιπα οι συνεχείς ανατροπές στο σκορ κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Θα πρέπει να επισημάνουμε την ξέφρενη πορεία της ‘Αννας Τομάζου, του Julian Lycett Παναγιώτη Πότσου και του Δημήτρη Σπάρταλη και της Natasha Sokolowski. Ξεκινώντας με την Άννα η ήττα της από τον Σταματιάδη με 3 – 2 ήταν τελικά γούρικη. Στην συμμετοχή της στο Consolation των ανδρών Β κατηγορίας νίκησε τους πάντες με 3 – 0 και το κατέκτησε νικώντας τον Winkin Boris με το ίδιο σκορ. Στον τελικό των γυναικών στον οποίο και πάλι συμμετείχε η Άννα έπαιξε με την Sokolowski σε έναν αξέχαστο τελικό. Αν και το ξεκίνημα της Άννας ήταν εντυπωσιακό (2 – 0) η Natasha έδειξε δύναμη ψυχής ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ νικώντας με 3 – 2. Ο Σπάρταλης αν και πολύ νέος στο άθλημα, έδειξε ότι με συνεχή και συστηματική δουλεία μπορεί κανείς να καταφέρει πολλά. Έφτασε στον τελικό ο οποίος με αντίπαλο τον παλιό και έμπειρο Κυριάκο Μητρόπουλο κέρδισε με 3 – 0 σε ένα ωραίο παιχνίδι.
Στο Consolation της Α Κατηγορίας συγκρούστηκαν ο αθλητικός Γιώργος Αγγούριας με τον πολύπειρο Νώντα Κατσαρό με νικητή τον πρώτο με 3 – 0. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι το σκορ δεν αναδεικνύει την ποιότητα του αγώνα ο οποίος ήταν μία μεγάλη αναμέτρηση.
Μιλώντας για τον Lycett πρέπει να επισημάνουμε ότι στην διοργάνωση αυτή θύμισε τον παίχτη που όλοι θαυμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Νίκησε σε μία σειρά από παιχνίδια σπάνιας ομορφιάς και έφτασε στον τελικό αντιμέτωπος με τον Παναγιώτη Πότσου. Ο Πότσου έδειξε ότι βαδίζει με σταθερά βήματα όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε Πανελλήνιο επίπεδο. Στον μεγάλο τελικό οι δύο παραπάνω αθλητές, μας χάρισαν σπάνιο θέαμα. Παρά το γεγονός ότι ο Lycett επικράτησε με 3 – 0, οι αθλητές αγωνίστηκαν με πάθος όπου ειδικά το τελευταίο game αποτέλεσε διαφήμιση του αθλήματος.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το τουρνουά αυτό αποτέλεσε άλλη μία απόδειξη της ανοδική πορείας που παρουσιάζει το άθλημα στο νησί μας. Οι εμφανίσεις των αθλητών μας αποτέλεσαν συνέχεια των ελπιδοφόρων εμφανίσεων τους. Τον τελευταίο χρόνο αθλητές όπως ο Χαράλαμπος Λουκαράς, Δημήτρης Πίτσος, Βασίλης Μπαρδής και Παναγιώτης Πότσου κατάφεραν μεγάλες εμφανίσεις σε τουρνουά σε όλη την Ελλάδα και διαφήμισαν το άθλημα στον τόπο μας. Σας ενημερώνουμε ότι εκτός απροόπτου, στην Ρόδο, στις 20 Ιουνίου θα διεξαχθεί το 4στερο διεθνές τουρνουά που θα προσελκύσει πλήθος προσωπικοτήτων του αθλήματος απ’ όλο τον κόσμο. Σας περιμένουμε.
s3s1

 

squash oloi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments