Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Squash: Ο απολογισμός του Διεθνούς τουρνουά

Squash: Ο απολογισμός του Διεθνούς τουρνουά

0
squash fasi
Dodekanisos

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου το Διεθνές Τουρνουά Σκουός «Sheraton Rhodes Squash Open 2013» στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Sheraton. Στο τουρνουά το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη 20 Ιουνίου, έγιναν συνολικά μέχρι και τους τελικούς της Κυριακής 111 παιχνίδια!

Στο φετινό τουρνουά εκτός από τις πολλές συμμετοχές παικτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας και την συμμετοχή του συνόλου των παικτών από την Ρόδο είχαμε και αρκετές συμμετοχές από το εξωτερικό με μερικούς επαγγελματίες παίκτες να προσγειώνονται στην Ρόδο και να συμμετέχουν και αυτοί σε αυτή την μεγάλη γιορτή.

Οι πιο ισχυρές συμμετοχές ήταν αυτές του Shawn Le Roux από την Νότιο Αφρική ο οποίος είναι αυτή την στιγμή στο Νο 48 στην παγκόσμια κατάταξη της PSA και του Άγγλου Robbie Temple Νο 104 στην παγκόσμια κατάταξη. Επίσης στο νησί βρέθηκε και αγωνίστηκε ο Paul Gregory με καλύτερη θέση το Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης και ο Πέτρος Τζαμαλούκας με καλύτερη θέση στην καριέρα του το Νο 105 στην παγκόσμια κατάταξη της PSA. Ακόμα συμμετείχαν ο Αυστραλός Courtney West που αυτή την στιγμή βρίσκεται στο Νο 232 PSA, ο Έλληνας ομογενής από την Αυστραλία Harry Londy με καλύτερη θέση την Νο 338 PSA και ο Liad Hare από τους καλύτερους παίκτες στο Ισραήλ. Όλοι αυτοί μαζί με τον Γιώργο Περυσινάκη αγωνίστηκαν στην κατηγορία Invitational, δηλαδή με πρόσκληση των διοργανωτών και εκτός βαθμολογουμένου τουρνουά. Οι οχτώ παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των τεσσάρων παικτών ο κάθε ένας με τους πρώτους να προκρίνονται στον μεγάλο τελικό. Στην κατηγορία αυτή των επαγγελματιών είχαμε μοναδικής ομορφιάς παιχνίδια και το θέαμα ήταν εκπληκτικό. Έπειτα από αυτή την σειρά αγώνων στον τελικό προκρίθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο ο Robbie Temple και ο Shaun Le Roux οι οποίοι μπροστά σε μία γεμάτη κερκίδα προσέφεραν εκπληκτικό θέαμα με ασύλληπτες μπαλιές, έμπνευση και με απίστευτα φυσικά προσόντα. Εντύπωση προκάλεσε ο ιδιαίτερος τρόπος που κτύπαγε την μπάλα ο Robbie ο οποίος χρησιμοποιούσε και τα δύο χέρια με την ίδια ικανότητα και δύναμη! Όμως μετά από τρία γεμάτα games και με τον Robbie να προηγείται με 2/1 (12-14 11-9 11-6) ο Shaun αναγκάστηκε με μεγάλη του λύπη να εγκαταλείψει λόγω ενός τραβήγματος στην γάμπα του. Ο κόσμος όμως χορτασμένος από το απίστευτο θέαμα χειροκρότησε τους δύο παίκτες που αποχώρησαν με τις καλύτερες αναμνήσεις από το νησί. Στον αγώνα για την τρίτη θέση ο Paul ‘Greek God’ Gregory με πανέξυπνο παιχνίδι κατέβαλε την αντίσταση του ανερχόμενου Ισραηλινού Liad Hare κερδίζοντας με 11-8 11-7 8-11 11-7 (3/1). Ο Paul εντυπωσίασε στους αγώνες του με το μοναδικό παιχνίδι του και τον τρόπο που μετακινούσε σε κάθε σπιθαμή του γηπέδου τους αντιπάλους του και αυτό το έδειξε και στο παιχνίδι του στην φάση των ομίλων εναντίον του Shaun Le Roux ο οποίος κατέβαλε την αντίσταση του Paul δύσκολα με 3/1. Ένα ακόμα εντυπωσιακό παιχνίδι ήταν αυτό μεταξύ του Robbie Temple και του Πέτρου Τζαμαλούκα όπου ο Πέτρος έβγαζε απίστευτα nick shots από το πουθενά με τον Robbie να έχει εντυπωσιακές απαντήσεις και να δείχνει το απίστευτο ταλέντο του. Τελικός νικητής ο Robbie me 11-8 11-8 11-3. Στα υπόλοιπα παιχνίδια των ομίλων αρκετές πτυχές του ταλέντου τους έδειξαν ο Αυστραλός Courtney West και ο Harry Londy με τον Πέτρο Τζαμαλούκα να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και τον Γιώργο Περυσινάκη να προσπαθεί τα μέγιστα.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες τώρα και στο βαθμολογούμενο τουρνουά συμμετείχαν οι περισσότεροι από τους πρώτους παίκτες στη χώρα μας αλλά και μερικοί ξένοι όπως τα αδέλφια Harris από την Αγγλία και τον Ολλανδό Van de Berg. Το τουρνουά κατέκτησε ο Πέτρος Τζαμαλούκας (ΟΑΑ) ο οποίος απέκλεισε στον πρώτο γύρο τον μεγαλύτερο από τα αδελφούς Harris, William και στον τελικό κέρδισε τον έτερο αδελφό Jeremy με 11-8 11-4 7-11 11-3 (3/1) και με αυτή του την νίκη αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της πανελλήνιας κατάταξης. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Γιώργος Περυσινάκης που κέρδισε τον μεγάλο του αντίπαλο Δημήτρη Καρογλανίδη με 5-11 11-6 11-4 11-4 (3/1). Την οχτάδα συμπλήρωσαν οι Νίκος Συμεωνίδης, Γιώργος Σαρρής, Σπύρος Βαρούχας και Δημήτρης Σκαράκης. Το plate κατέκτησε ο William Harris που κέρδισε στον τελικό τον Νίκο Γαλάνη με 3/0 ενώ μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Γιάννης Ρέτσος (ΟΑΑ) που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του plate μαζί με τον Ολλανδό Van de Berg. Στην κατηγορία Β νικητής ήταν ο Άγγλος Nick Harris με νίκη στον τελικό επί του Σέρβου Bojan Milovanovic με 3/0. Στα ημιτελικά έμειναν ο Sami Haz Hamed και ο Δημήτρης Βασιλάτος. Το plate πήγε στον Θόδωρο Ευθυμίου από την Κομοτηνή που κέρδισε με 3/1 τον Ροδίτη Κυριάκο Μητρόπουλο.

Στις γυναίκες οι συμμετοχές ήταν πολλές, πάνω από 15, με τελική νικήτρια την βελτιωμένη Βερόνικα Ορφανίδου από την Θεσσαλονίκη που στον τελικό κέρδισε την Natasha Sokolofski με 11-2 11-6 11-2 (3/0). Τρίτη αναδείχθηκε η Κική Τσέτσερη από την Ρόδο που κέρδισε μια άλλη Κική, την Σπαρτάλη με 3/0. Το plate κέρδισε πανηγυρικά η ανεβασμένη Σταυρούλα Ντυμένου από το Holmes η οποία κέρδισε στον τελικό την Βαλεντίνα Παπαμανώλη από την Ρόδο με 3/0.

Αναλυτικά οι νικητές στην κάθε κατηγορία είναι εδώ http://www.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=152D45AE-F830-453A-A501-25C7F30DF361

Για την επιτυχία του τουρνουά ο Ροδιακός Όμιλος ευχαριστεί την έμπρακτη βοήθεια και υποστήριξη του ξενοδοχείου Sheraton Rhodes με επικεφαλή τον κ. Φράγκο που προσέφερε τις εγκαταστάσεις και πολλά περισσότερα καθώς και την πλειάδα των χορηγών που υποστήριξαν το τουρνουά και συγκεκριμένα την EKO, τα σούπερ μάρκετ ΠΑΠΠΟΥ , το κέντρο διασκέδασης Colorado, το κατάστημα κοσμημάτων ΚΟΥΝΑΚΗΣ, την εταιρία αθλητικού εξοπλισμού Technifibre, το ενεργειακό ποτό qube, το ξενοδοχείο Olympic Palace, το κατάστημα κοσμημάτων Δοντάς, το μπαρ Εσπερινός, το Castelo Rosso, το κατάστημα Καλοπέτρης, το χειροπρακτικό κέντρο nomorepain.gr, την Pizza Fan, το κατάστημα Chrisberg Fitness Store, τα ζαχαροπλαστεία ΣΤΑΝΗ, και την υγειονομική Περιβαλλοντική Δωδεκανήσου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες ο όμιλος εκφράζει στους Εθελοντές Σαμαρείτες για την υγειονομική κάλυψη του πολυήμερου τουρνουά.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ https://plus.google.com/photos/104905295089559690431/albums/5894547784818958929

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments