Αρχική Videos “Σπασμένες οι σχέσεις Ρωσίας και Δύσης, δεν θα φτιάξουν εύκολα”

“Σπασμένες οι σχέσεις Ρωσίας και Δύσης, δεν θα φτιάξουν εύκολα”

0

«Για σπασμένους δεσμούς μεταξύ Μόσχας και Δύσης» οι οποίοι «δεν πρόκειται να βελτιωθούν σύντομα», έκανε λόγο ο ειδικός εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πολιτισμό Mikhail Shvydkoy (Μιχαήλ Σβιντκόϊ). Ο ίδιος εξήγησε πως οι Ρώσοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να βρίσκονται στη μαύρη λίστα και τα κοινά έργα ακυρώνονται.
«Δεν νομίζω ότι οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, με μη φιλικές δυτικές χώρες, θα ξεπαγώσουν. Μέχρι στιγμής, δεν βλέπω καμία προοπτική αλλαγής. Αντίθετα, διευρύνουν τις λίστες Ρώσων που εργάζονται στον πολιτιστικό τομέα που έχουν επιβληθεί. Υπάρχει ακόμα απαγόρευση στη Δύση για τα πολιτιστικά ιδρύματα να έχουν επαφές με ρωσικά κρατικά ιδρύματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως ότι, παρά τις εντάσεις, ορισμένοι μεμονωμένοι καλλιτέχνες και επιστήμονες από τη Δύση είναι έτοιμοι να αλληλεπιδράσουν με τους Ρώσους ομολόγους τους. Η Μόσχα, με τη σειρά της, συνεχίζει να είναι ανοιχτή σε έργα με άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.  

Ως μέρος των περιορισμών που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, η ΕΕ έβαλε στη μαύρη λίστα μια σειρά από δημόσια πρόσωπα που υποστηρίζουν τη ρωσική κυβέρνηση, όπως ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Nikita Mikhalkov (Νικίτα Μιχάλκοφ), οι ηθοποιοί Sergey Bezrukov (Σεργκέϊ Μπερζούκοφ) και Vladimir Mashkov (Βλαντιμίρ Μασκόφ), οι τραγουδιστές Oleg Gazmanov, Grigory Leps και Nikolay Rastorguyev (Νικολάϊ Ραστρόγκουεφ).  Ορισμένοι καλλιτέχνες έχασαν τη δουλειά τους στη Δύση λίγο μετά το ξέσπασμα της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου τον Φεβρουάριο του 2022. Το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη ακύρωσε μια παράσταση του διάσημου μαέστρου Valery Gergiev και του πιανίστα Denis Matsuev. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments