Αρχική Επικαιρότητα Σουηδία: Παρατείνει την παύση του εμβολίου της Moderna

Σουηδία: Παρατείνει την παύση του εμβολίου της Moderna

0
skai.gr
Dodekanisos

Η Σουηδία παράτεινε την παύση του εμβολίου της Moderna για τον κορονοϊό για άτομα ηλικίας 30 ετών και κάτω. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι οι Σουηδοί υγειονομικοί αξιωματούχοι υγείας εξακολουθούν να έχουν ανησυχίες ότι το εμβόλιο προκαλεί σπάνιες περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η παύση θα παραταθεί πέρα ​​από την αρχική προθεσμία της 1ης Δεκεμβρίου. Ενώ, όσοι είχαν λάβει μία πρώτη δόση του εμβολίου Moderna, η δεύτερη δόση θα περιλαμβάνει το εμβόλιο Comirnaty από την Pfizer/Biontech.

Η Σουηδία διέκοψε τη χρήση του εμβολίου της Moderna σε όσους γεννήθηκαν μετά το 1990 νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η απόφαση ελήφθη αφού οι υγειονομικοί αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι οι εμβολιασμοί προκαλούσαν περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε νέους που έκαναν το εμβόλιο. Τονίζουν πάντως ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός.

Η Δανία ακολούθησε το παράδειγμα της Σουηδίας και περιόρισε την πρόσβαση στο εμβόλιο σε οποιονδήποτε κάτω των 18 ετών.

Το Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι αρχές δεν θα δώσουν το εμβόλιο σε άνδρες κάτω των 30 ετών. Kαι θα τους προσφερθεί αντ ‘αυτού ο εμβολιασμός Pfizer-BioNTech. Και οι Δανοί επικαλέστηκαν τα δεδομένα της καρδιακής φλεγμονής.

Η Ισλανδία διέκοψε επίσης τη χρήση του εμβολίου επικαλούμενη ανησυχίες από τα ίδια δεδομένα.

Η Νορβηγία, δεν έχει λάβει τόσο δραστικά μέτρα όσο οι γείτονές της. Mε τους υγειονομικούς αξιωματούχους να προτρέπουν άτομα κάτω των 30 ετών να επιλέξουν το εμβόλιο Pfizer.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments