Αρχική Videos Σουηδία: Δεν συνιστά πλέον εμβολιασμούς για παιδιά 12 έως 17 ετών

Σουηδία: Δεν συνιστά πλέον εμβολιασμούς για παιδιά 12 έως 17 ετών

0

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν συνιστά πλέον τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών να εμβολιάζονται κατά του Covid-19, επικαλούμενη τον «πολύ χαμηλό κίνδυνο» για την ομάδα. Η νέα σύσταση θα τεθεί σε ισχύ στις 31 Οκτωβρίου. «Η απόφαση σημαίνει ότι από την 1η Νοεμβρίου 2022 μόνο παιδιά σε ορισμένες ευάλωτες ομάδες συνιστάται να κάνουν εμβόλια κατά του Covid-19», ανέφερε η υπηρεσία.

Τον Σεπτέμβριο, σημειώνεται ότι και η Βρετανία ήρε τη σύστασή της για εμβόλια για υγιή παιδιά ηλικίας κάτω των 11 ετών. «Συνολικά βλέπουμε ότι η ανάγκη για φροντίδα ως αποτέλεσμα του Covid-19 ήταν χαμηλή μεταξύ των παιδιών και των νέων… και επιπλέον έχει υποχωρήσει από τότε που άρχισε να εξαπλώνεται η παραλλαγή Omicron», είπε ο Soren Andersson, επικεφαλής εμβολιασμού της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας. 

Για τα άτομα άνω των 18 ετών, η σουηδική σύσταση είναι τρεις δόσεις, με μια τέταρτη για άτομα άνω των 65 ετών. Η χώρα έγινε πρωτοσέλιδο παγκοσμίως όταν αρνήθηκε να εφαρμόσει δρακόντεια μέτρα καθώς άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο μπήκαν σε lockdown. Η Σουηδία είδε μια μικρή αύξηση στον αριθμό των θανάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά ο αριθμός τώρα μειώνεται. Αφού είχε υψηλό αριθμό θανάτων στην αρχή της πανδημίας, η σκανδιναβική χώρα έχει τώρα λιγότερους θανάτους κατά κεφαλήν από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments