Αρχική Videos Επέστρεψε ο Τσιόδρας, επιστρατεύονται τα “όπλα” για τον εμβολιασμό

Επέστρεψε ο Τσιόδρας, επιστρατεύονται τα “όπλα” για τον εμβολιασμό

1
Dodekanisos

Η μεγάλη επιστροφή του Σωτήρη Τσιόρδα είναι γεγονός, καθώς ο καθηγητής επέστρεψε στις 13:00 η ώρα το μεσημέρι της Τετάρτης. Ούτως ώστε να προβεί σε έκτακτες ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς από το υπουργείο Υγείας

Στο 1/10 ή κατά 91% μειώνεται ο κίνδυνος θανάτου στους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού ανέφερε. Μάλιστα παρουσίασε ειδική έρευνα η οποία αποδεικνύει την ανοσία που αποκτά ένα άτομο μετά τη χορήγηση εμβολίου, ανέφερε ο κ. Τσιόρδας.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι όλα τα εμβόλια παρουσιάζουν υψηλή αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικίες. Με μεγαλύτερο όφελος για τους ηλικιωμένους. «Με τον εμβολιασμό στη χώρα μας αποφύγαμε 8.400 θανάτους», σημείωσε. «Αν είχαμε εμβολιάσει δε το 95% του πληθυσμού μέχρι τα μέσα καλοκαιριού θα είχαμε 1.200 λιγότερους θανάτους», επεσήμανε. 

Ο Σωτήρης Τσιόρδας παρουσίασε μελέτη που έχει εκπονηθεί σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας με επικεφαλής τον ίδιο για τα αντισώματα και την ανοσία των εμβολιασμένων και των ατόμων που έχουν νοσήσει και έγινε δεκτή για δημοσίευση.

Όπως εξήγησε, η μελέτη έγινε από την ανάγκη να έχει η χώρα μας τα δικά της δεδομένα αποτελεσματικότητας των εμβολίων. Και κάποιες επιστημονικές παρατηρήσεις που οδηγούν σε παρερμηνείες.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι όσο αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη εμφανίζονται κρούσματα και σε εμβολιασμένους, τονίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως τα εμβόλια δεν δουλεύουν και δεν είναι αποτελεσματικά. Ο κίνδυνος σε εμβολιασμένους να νοσήσουν από τους ανεμβολίαστους μειώνεται κατά 11 φορές.

Η εμφάνιση του Σωτήρη Τσιόρδα όσο και αν παραξένεψε κάποιους, κρύβει από πίσω της μία εξήγηση. Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιστράτευσε ξανά τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων ούτως ώστε να προσπαθήσει να προωθήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού που φαίνεται να έχει βαλτώσει τους τελευταίους μήνες.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments