Αρχική Uncategorized SOS από το Νοσοκομείο

SOS από το Νοσοκομείο

0
Dodekanisos

Σχέδιο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από χθες στα χέρια της διοίκησης του Νοσοκομείου της Ρόδου και θα τεθεί σήμερα σε εφαρμογή, αν ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς δεν εγκρίνει την πρόσληψη των 30 εποχιακών νοσηλευτών μέσω του δήμου. Τραγική είναι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο της Ρόδου μετά τη λήξη των συμβάσεων και την αποχώρηση των 30 νοσηλευτών στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Η λειτουργία του Νοσοκομείου μας εδώ και 13 ημέρες είναι οριακή και η διοίκησή του αναζητά τρόπους για την επαναπρόσληψή τους.
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου εξυπηρετούνταν από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου μέσω της προγραμματικής σύμβασης που υπογραφόταν με την εταιρεία «Γαληνός».
Με τη σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Μαχαιρίδη, οι προσλήψεις των 30 συμβασιούχων νοσηλευτών γινόταν μέσω της «Γαληνός», η οποία όμως έπαψε να υφίσταται από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους με την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου της Ρόδου Μιχάλης Κόκκινος, ως νομικός που είναι, συνέταξε αμέσως νέα προγραμματική σύμβαση για την επαναπρόσληψη των 30 νοσηλευτών μέσω του δήμου της Ρόδου. Η λύση αυτή στην παρούσα φάση θεωρείται μονόδρομος για την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματός μας και την παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του νησιού μας.
Χθες νωρίς το πρωί, ο κ. Κόκκινος συνοδευόμενος από το νομικό σύμβουλο του Νοσοκομείου της Ρόδου, συναντήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο με τον κ. Κουσουρνά και τους νομικούς συμβούλους της Ρόδου, ζητώντας τη συνδρομή και τη συνεργασία του για την εξεύρεση άμεσης λύσης. Θετικός στην πρόταση για την επαναπρόσληψη των 30 συμβασιούχων νοσηλευτών μέσω του δήμου της Ρόδου φαίνεται να είναι ο κ. Κουσουρνάς, ωστόσο όμως επιφυλακτικοί είναι οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου για το νομότυπο της πρόσληψης σε μια περίοδο που απαγορεύονται οι προσλήψεις προσωπικού.
Ο κ. Κουσουρνάς έδωσε εντολή στους νομικούς συμβούλους του δήμου να εξετάσουν το όλο θέμα και να του καταθέσουν τη γνωμοδότησή τους σήμερα το πρωί, οπότε και θα απαντήσει στη διοίκηση του Νοσοκομείου αν θα γίνει ή όχι η επαναπρόσληψη των νοσηλευτών.
Πάντως ο κ. Κόκκινος επιστρέφοντας στο Νοσοκομείο, ζήτησε από τους αρμόδιους να προετοιμάσουν το σχέδιο κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή στην περίπτωση που η απάντηση του κ. Κουσουρνά δεν είναι θετική.
Μιλώντας στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο κ. Κόκκινος έκανε γνωστό ότι σήμερα θα συγκαλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου της Ρόδου, για να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αν δεν εξευρεθεί λύση με την επαναπρόσληψη των 30 νοσηλευτών.
Να σημειωθεί ότι η πρόσληψη των 40 νοσηλευτών με οκτάμηνες συμβάσεις θα γίνει στις αρχές Απριλίου και στο μεσοδιάστημα που μεσολαβεί το Νοσοκομείο της Ρόδου δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του. Οταν μάλιστα έχουν εξασφαλιστεί και οι απαραίτητοι πόροι από το υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει διαθέσει το ποσό των 100.000 ευρώ.

πηγή: www.proodos.net

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments