«Σολτς και Μακρόν, ήρθε η ώρα για …σύνταξη!»

0
Dodekanisos

«Κανείς δεν σέβεται πλέον τον Σολτς και τον Μακρόν!». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Ο ίδιος θεωρεί ξεκάθαρα πως το άσχημο εκλογικό τους αποτέλεσμα συνδέεται άμεσα με την «ανόητη οικονομική και μεταναστευτική πολιτική» που ακολουθούν οι δύο ηγέτες και την υποστήριξή τους στην Ουκρανία σε βάρος των δικών τους πολιτών».

«Ώρα για σύνταξη. Στη στάχτη της ιστορίας! Και οι δυο θα πρέπει να εγκαταλείψουν την πολιτική αφού τα κόμματά τους υπέστησαν καταστροφικές αποτυχίες στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ. Νωρίτερα και ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Ο Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, μίλησε με ανάλογο ύφος καλώντας και τους δυο «να παραιτηθούν και να σταματήσουν να θυματοποιούν τους πολίτες των κρατών τους».

Η Μόσχα κατηγορεί τους ηγέτες των εθνών της ΕΕ ότι προδίδουν τα συμφέροντα των πληθυσμών τους υπέρ των γεωπολιτικών στόχων των ΗΠΑ. Απαντώντας στην κρίση της Ουκρανίας το 2022, το μπλοκ υποσχέθηκε να υποστηρίξει στρατιωτικά το Κίεβο «όσο χρειαστεί» και επέβαλε μια σειρά από οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Πιο συγκεκριμένα, οι Βρυξέλλες ώθησαν τις χώρες της ΕΕ να σταματήσουν να αγοράζουν ρωσικό φυσικό αέριο.

Μεγάλοι καταναλωτές, όπως η Γερμανία, έχουν αγωνιστεί να αντικαταστήσουν το φθηνό ρωσικό καύσιμο αγωγών με άλλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του ακριβού υγροποιημένου φυσικού αερίου. Οι Αμερικανοί παραγωγοί LNG έχουν από τότε καταλάβει μεγάλο μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς. Η αύξηση των τιμών της ενέργειας ανάγκασε πολλές επιχειρήσεις έντασης ενέργειας είτε να εγκαταλείψουν την ΕΕ είτε να κλείσουν εντελώς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments