Αρχική Uncategorized Σοκάρουν οι αριθμοί των τροχαίων

Σοκάρουν οι αριθμοί των τροχαίων

0
Dodekanisos

Σοκάρουν οι αριθμοί των τροχαίων ατυχημάτων. Μόνο την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν στη Ρόδο 12 τροχαία ατυχήματα στα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο επτά άτομα, ενώ άλλα πέντε τραυματίσθηκαν σοβαρά και επτά ελαφρά. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, η πρόκληση των τροχαίων ατυχημάτων αποδίδεται στον ανθρώπινο παράγοντα και στη μη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και η υπερβολική ταχύτητα ήταν οι βασικές αιτίες για τα τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Χωρίς προηγούμενο οι τραγωδίες στην άσφαλτο, καθώς μόνο σε ένα 24ωρο χάθηκαν τρία άτομα, ενώ ακόμη ένα τραυματίσθηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο.
Στις 9.20 προχθές το βράδυ σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο 35ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Ρόδου – Λίνδου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 51χρονος Αντώνιος Παπαπαύλου του Εμμανουήλ, πατέρας δύο παιδιών. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο 7χρονος γιος του 51χρονου, ο οποίος τραυματίσθηκε ελαφρά και διακομίσθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο των Αθηνών για προληπτικούς κυρίως λόγους. Η κατάσταση της υγείας του ανήλικου αγοριού, δεν εμπνέει καμία ανησυχία, σύμφωνα με πληροφορίες.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το όχημα το οποίο οδηγούσε 27χρονος κάτοικος Διμυλιάς με κατεύθυνση προς Λίνδο, εξετράπη της πορείας του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έξω από την περιοχή Αγίων Θεοδώρων Αρχαγγέλου. Το όχημα εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον άτυχο 51χρονο και με ταξί που οδηγούσε 45χρονος. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο 51χρονος και ελαφρά οι υπόλοιποι οδηγοί. Προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου. Μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα, στις 9.15 χθες το βράδυ, σημειώθηκε και άλλο τροχαίο δυστύχημα σε επαρχιακό δρόμο στα Κολύμπια. Αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονος αλλοδαπός παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα μία 56χρονη από την Τσεχία, η οποία προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο. Ο 41χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις και του όρισε ρητή δικάσιμο. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου.
Η τραγωδία δεν τελειώνει όμως εδώ. Λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι σημειώθηκε τρίτο θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφόρο Λίνδου, στο ύψος της Παναγίας Τσαμπίκας. Τη ζωή του έχασε ένας 55χρονος Ολλανδός, ο οποίος οδηγούσε τετράτροχη μοτοσικλέτα, ενώ η52χρονη σύζυγός του, η οποία επέβαινε στο όχημα τραυματίσθηκε σοβαρά. Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν η μοτοσικλέτα του 55χρονου εξετράπη της πορείας της, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούσθηκε με διερχόμενο όχημα. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.
Πηγή: www.proodos.net

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments