Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Σκληρές διαπραγματεύσεις στη Ρόδο!

Σκληρές διαπραγματεύσεις στη Ρόδο!

0
Dodekanisos

Στενεύουν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια, Θα πρέπει να κλείσει η συμφωνία μέχρι τέλος του μήνα

Κορυφώνονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων, καθώς στενεύουν ασφυκτικά  τα χρονικά περιθώρια για το κλείσιμο της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η συμφωνία θα πρέπει να κλείσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, καθώς εκπνέει η μετενέργεια της προηγούμενης σύμβασης, που έληξε τον Δεκέμβριο του 2016.

Συνδικαλιστικοί παράγοντες της περιοχής μας, μιλώντας στο news12 αποκάλυψαν πως είναι έντονες οι πιέσεις των ξενοδόχων για να πετύχουν μειώσεις στους μισθούς, επικαλούμενοι την αύξηση της φορολογίας στον τουρισμό, την κατάργηση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας και τις συνεχείς προσπάθειες των τουρ οπερέιτορ για εκπτώσεις στις πωλήσεις των πακέτων.

Η πλευρά των εργαζομένων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παραμένει αμετακίνητη στο θέμα της διατήρησης των μισθών στα σημερινά επίπεδα και  της προστασίας των θέσεων εργασίας.

Αμφότεροι ωστόσο συμφώνησαν να καθιερώσουν μέτρα με την συνδρομή και των εργαζομένων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στόχος και των δύο είναι πάντως να καταλήξουν άμεσα  σε μια κοινά αποδεκτή πρόταση, ώστε να ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος- ουσιαστικά από την 1η Μαΐου- σε καθεστώς απόλυτης εργασιακής «ειρήνης».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments