Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Σειρά συναντήσεων του Δημήτρη Γάκη σε Ρόδο και Αθήνα για την ανάπτυξη...

Σειρά συναντήσεων του Δημήτρη Γάκη σε Ρόδο και Αθήνα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

0
Dodekanisos

Σειρά συναντήσεων σε Ρόδο και Αθήνα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά είχε οΠρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, Δημήτρης Γάκης. Ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών για τη σημαντική αυτή αναπτυξιακή και τουριστική δραστηριότητα για τα νησιά μας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε στο διάστημα 20-22 Μαΐου στη Ρόδο με φορείς και επαγγελματίες γνώστες του κλάδου της κρουαζιέρας. Στην Αθήνα, στις 24 Μαΐου, είχε επαφές σε υψηλό επίπεδο με τα Υπουργεία Τουρισμού και Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γάκης συναντήθηκε στη Ρόδο με την αντιδήμαρχο τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου, τον τουριστικό πράκτορα κύριο Τσαμπίκο Χατζημιχάλη και με εκπροσώπους τοπικών επαγγελματικών φορέων. Στην Αθήνα, στο περιθώριο των εργασιών του «Posidonia SeaTourism Forum 2017», είχε σειρά επαφών με την Υπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά και τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου για τον θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα και με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κύριο Στέργιο Πιτσιόρλα.

Προβλήματα, δυνατότητες και προοπτικές της κρουαζιέρας στη Δωδεκάνησο

Στη διάρκεια των συναντήσεων με τους φορείς στη Ρόδο, εντοπίστηκαν οι αδυναμίες αλλά παράλληλα και η δυναμική που μπορεί να προσδώσει η κρουαζιέρα στην αύξηση του ΑΕΠ. Συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το λιμάνι της Ρόδου και προτάθηκαν λύσεις, οι οποίες μπορούν να ανατρέψουν την σημερινή εικόνα και να μετατρέψουν το λιμάνι της Ρόδου σε ένα από τα καλύτερα οργανωμένα και ταυτόχρονα επιλέξιμα λιμάνια «Home Port» για την κρουαζιέρα στη χώρα μας.

Τα προβλήματα που εντοπίστηκαν αλλά και οι προτάσεις που διατυπώθηκαν, θα αποτελέσουν τη βάση για την συζήτηση στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής στο αμέσως επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Τουρισμού, κ. Έλενας Κουντουρά, καθώς και εκπροσώπων των επαγγελματικών και αναπτυξιακών φορέων του τουρισμού που ασχολούνται με την κρουαζιέρα στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του «Posidonia SeaTourism Forum 2017», που διεξήχθη το διήμερο 23-24 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, ο Δημήτρης Γάκης με δηλώσεις του, υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, την προβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως προορισμού θαλάσσιου τουρισμού και σημείωσε τις συνδυασμένες προσπάθειες που γίνονται προκειμένου η Δωδεκάνησος, με κόμβο τη Ρόδο, να μπορέσει να επωφεληθεί μακροπρόθεσμα από την συνεχιζόμενη άνθηση της κρουαζιέρας και του yachting στο Αιγαίο. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, ξεναγήθηκε επίσης στα περίπτερα των φορέων που συμμετέχουν στο «PosidoniaSeaTourism Forum 2017». Στο περίπτερο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, εξήρε τη σημαντική όπως τόνισε παρουσία των λιμένων Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου, Τήλου, Χάλκης, Σύμης και Μεγίστης στο τουριστικό Forum, που προβάλουν τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης κάθε νησιού ξεχωριστά, μέσα από την προοπτική της κρουαζιέρας και την αναβάθμιση των λιμανιών

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments