Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Σημαντικό βήμα τίτλου

Σημαντικό βήμα τίτλου

0
Dodekanisos

Σημαντικό βήμα για να κατακτήσει τον τίτλο και την απευθείας άνοδο έκανε ο Ιάλυσος ο οποίος έμεινε στο 0 – 0 με τον Διαγόρα στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής (6ος όμιλος) που έγινε στο «Οικονομίδειο».
Οι «ερυθροκίτρινοι» διατήρησαν το …μαξιλαράκι ασφαλείας των έξι βαθμών από τους «κυανέρυθρους» και πλέον έχουν τον πρώτο λόγο για να κόψουν πρώτοι το νήμα αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον συντοπίτη τους. Το παρών στο «Οικονομίδειο» στάδιο πάρα πολύς κόσμος που γέμισε το γήπεδο ενώ και οι οπαδοί των δυο ομάδων φέρθηκαν πολιτισμένα και δεν έγινε το παραμικρό.



Ο αγώνας παρά το ότι έγινε σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της βροχόπτωσης που είχε προηγηθεί, ήταν πολύ καλός και οι παίκτες των δυο ομάδων έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατούν καλύτερα στον πρώτο ημίχρονο διάστημα στο οποίο είχαν το …μομέντουμ τον αγώνα. Δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων με κύριο εμπνευστή τον Γεωργίου που εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του και έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση του Διαγόρα. Στην επανάληψη χάθηκαν οι πιο σημαντικές και κλασικές ευκαιρίες του αγώνα (εκατέρωθεν) με τον Ιάλυσο όμως να δείχνει καλύτερος. Ιδιαίτερα μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Παγώνης στο 73’ (δεύτερη κίτρινη για αντικανονικό μαρκάρισμα), οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον αγώνα και προς το τέλος ήταν συνεχώς στο προσκήνιο δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν.


Το φιλμ του αγώνα
8’: Σέντρα του Γεωργίου από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, ο Μπουρλάκης μέσα από την καρδιά της άμυνας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τσούπρο και κατέληξε κόρνερ.
10’: Ο Δελαπόρτας πάσαρε στον Δωματά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αυτός έκανε το σουτ αλλά έπεσε στη γωνιά του ο τερματοφύλακας του Διαγόρα και μπλόκαρε τη μπάλα.
17’: Ο Διαγόρας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Ντουαλά πήρε την κεφαλιά αλλά διώχθηκε πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος αλλά ο «βοηθός» είπε όχι.
19’: Ο Ντουαλά πάσαρε στον Γεωργίου στα δεξιά ο οποίος μπήκε στην περιοχή και σούταρε διαγώνια άλλα έστειλε τη μπάλα να περάσει άουτ.
28’: Σέντρα του Σταυλά από τα δεξιά, ο Περογαμβράκης έστρωσε τη μπάλα με κεφαλιά στον Δωματά ο οποίος εξαπέλυσε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (άουτ).
33’: Μετά από λάθος στο κέντρο της άμυνας, ο Γεωργίου πήρε τη μπάλα και μπήκε στην περιοχή αλλά καθυστέρησε να σουτάρει. Τελικά πάσαρε στον Μεντί ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Ντουαλά το σουτ πάνω στην κίνηση αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ..
53’ Κλασική ευκαιρία για τον Διαγόρα! Ο Γεωργίου από τα αριστερά πάσαρε στον Μπουρλάκη ο ο οποίος πλάσαρε από θέση τετ α τετ αλλά ο Ανδρούτσος απόκρουσε σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση.
59’: Ο Στεφανίδης πάσαρε στον Περογαμβράκη ο οποίος βγήκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε αλλά ο Σικαλιάς απόκρουσε πολύ ωραία. Εξίσου πολύ σημαντική ευκαιρία για τον Ιάλυσο.
76’: Ο Δελαπόρτας έκανε μια εντυπωσιακή προσπάθεια από τα δεξιά. Απέφυγε δυο αντιπάλους και μπήκε στην περιοχή κάνοντας μια επικίνδυνη σέντρα σουτ αλλά ο Περογαμβράκης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και η μπάλα έφυγε άουτ. Πολύ καλή στιγμή για τον Ιάλυσο.
87’: Ο Παπαδόπουλος πήρε τη μπάλα σε θέση δεξιά μέσα στην περιοχή κα έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελαφρώς δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
90’: Απίστευτη ευκαιρία για τον Ιάλυσο. Ο Δελαπόρτας μόνος του απέναντι στον Σικαλιά έκανε ένα άσχημο πλασέ στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ιάλυσο.
94’: Ο Μπουρλάκης πήρε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής αλλά το σουτ που έκανε ήταν πολύ άστοχο και η μπάλα κατέληξε πλάγιο άουτ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων είναι οι ακόλουθες:
ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Κόλα, Σταυλάς, Μακρυδημήτρης, Τσούπρος, Πετρακος, Περογαμβράκης, Μπάρδης (46’ Ομπίνα), Δωματάς (46’ Στεφανίδης), Δελαπόρτας, Βελλίνης (77’ Παπαδόπουλος)
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Σικαλιάς, Βέρτζος, Παγώνης, Προβατίδης, Μπαξεβάνος (67’ Πινιώτης), Καρπαθάκης, Μεντί (63’ Χατζησάββας), Χιντζίδης, Γεωργίου (77’ Γλυνός), Μπουρλάκης, Ντουαλά

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments