Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Σημαντική νίκη επί του Ίκαρου

Σημαντική νίκη επί του Ίκαρου

0
kolossos_ikaros
Dodekanisos
Ο Κολοσσός Ρόδου σημείωσε απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας την έβδομη εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη με 74-66 έβαλε γερές βάσεις για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ.  Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά τον ρυθμό τους και κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία ομάδα που έχει μάθει να μάχεται σε όλα τα παιχνίδια.  Πλέον ο Κολοσσός Ρόδου βάζει “βάσεις” για την είσοδο του στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, επιστρέφοντας και πάλι σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Ο παλιός, καλός Κολοσσός έκανε την εμφάνισή του στο Βενετόκλειο. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλoυ ξεδίπλωσε στο παρκέ τις περισσότερες αγωνιστικές αρετές της ενώ έβγαλε πολλή ενέργεια στην επίθεση παίρνοντας σκορ σχεδόν από όλους τους παίκτες. Ο Ικαρος, την ίδια ώρα, είχε πολλά αμυντικά προβλήματα (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) ενώ στην επίθεση οι παίκτες-βαριά χαρτιά (Χάρις, Καλαμπόκης) δεν έδωσαν όλες τις απαιτούνες λύσεις.  Ο Κολοσσός έχασε μόλις για λίγα λεπτά τον έλεγχο, στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου όταν ο Ικαρος προηγήθηκε με 48-47. Εκτοτε, οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι και με ηγέτη τον Πατ Καλάθη δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 11 πόντους (67-56, 72-61) με τον Πάνος να προσφέρει πολύτιμο σκορ στα τελευταία λεπτά. Ο Ικαρος, από την πλευρά υπέστη επιθετικό μπλακ-άουτ σε κρίσιμα σημεία του τετάρτου δεκαλέπτου και όταν άρχισε να σκοράρει ήταν πια αργά.  Ο Πατ Καλάθης ήταν από τους διακριθέντες του Κολοσσού για ακόμα μία φορά, καθώς σημείωσε 16 πόντους, ενώ ο Πάνος πρόσθεσε 14. Για τον Ίκαρο, ο οποίος προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ολική επαναφορά ο Τόμπσον σταμάτησε στους 14.
Ο αγώνας
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση σε ένα παιχνίδι που από τα πρώτα λεπτά είχε τέμπο. Ο Καλαμπόκης για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ήταν “ζεστός” και προσπαθούσε να διατηρήσει τους φιλοξενούμενους σε ρόλο οδηγού. Ο Τζόρνταν, πάντως μαζί με τον Καλάθη έβαλαν δυνατά τον Κολοσσό στο παιχνίδι και με τρίποντο του πρώτου οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκαν με 13-11. Ο ρυθμός του ματς δεν έπεσε και οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ. Όλα αυτά, όμως μέχρι να αναλάβει δράση ο Γιούριτσα Γκόλεματς, ο οποίος με δύο εύστοχα τρίποντα… ξεκόλλησε τον Κολοσσό. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 25-20 για τους γηπεδούχους.  Στην δεύτερη περίοδο ο Κολοσσός φαίνεται ότι κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του από το ξεκίνημα. Η άμυνα έσφιξε, ο Ίκαρος δεν μπορούσε να προσεγγίσει εύκολα το καλάθι των γηπεδούχων και η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στους 10 πόντους (34-24 στο 5′). Κάπου εκεί, όμως ο Ίκαρος Καλλιθέας προσπάθησε να αντιδράσει και πλησίασε στους πέντε πόντους (40-35). Παρόλα αυτά το ημίχρονο έκλεισε με προβάδισμα έξι πόντων για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιροπουλου έπειτα από λέι απ του ΜακΑλάρνι. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ίκαρος μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ και συνέχισε από εκεί που είχε μείνει στην δεύτερη περίοδο… Με τον Γιάννη Καλαμπόκη, μάλιστα κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 47-48.  Η αντίδραση των γηπεδούχων, όμως ήταν άμεση και ο Καλάθης με τρίποντο σημείωσε το 50-48 στο 25′. Και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (56-52). Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη συνέχισαν την προσπάθεια τους, ώστε να φτάσουν ή ακόμα και να περάσουν τον Κολοσσό Ρόδου. Ο Τσάμης, πάντως είχε την “απάντηση”, καθώς με τρίποντο σημείωσε το 63-55, πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Κολοσσός Ρόδου διατήρησε το προβάδισμα στα τελευταία λεπτά και έφτασε τελικά στο θετικό αποτέλεσμα με 74-66.
Τα δεκάλεπτα: 25-20, 43-37, 56-52, 74-66.
Κολοσσός Ρόδου (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 16(2), Καυκής 10, Τζόρνταν 7(1), Πάνος 14, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 1, Τσάμης 11(1), Γκόλεματς 11(3), Γεωργαλλής 4, Ιβάνοβιτς.
Ίκαρος Καλλιθέας (Λυκογιάννης): Χάρις 13, Αγαδακος 9, Φαλέκας, Καράμπουλας 8, Πολυτάρχου 3(1), Τόμπσον 14, Καλαμπόκης 9(1), ΜακΑλάρνι 8(2), Κερασοβίτης, Πετροδημόπουλος 2, Τουτζιαράκης.

πηγή: www.sport24.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments