Σημαντικές διακρίσεις για τον ΑΣΙΑΘΡ

Σάρωσαν για μια ακόμη χρονιά τις πρωτιές αλλά και τις υπόλοιπες πρώτες θέσεις της κατάταξης στο «Ranking List 2013» της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, τα σκάφη που ανήκουν στην δύναμη του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘ Ρόδου). Πρόκειται για την Ετησία Γενική Κατάταξη της περιοχής των νήσων Αιγαίου, στην οποία συμμετέχουν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη όλων των Ιστιοπλοϊκών ομίλων της περιοχής αυτής, συγκεντρώνοντας βαθμούς ανάλογα με την κατάταξή τους στους αγώνες που συμμετέχουν κατά τη διάρκεια του έτους. Τα βραβεία έχει θεσμοθετήσει και απονέμει κάθε χρόνο η Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας (ΕΑΘ) της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ).
Για μια ακόμη χρονιά ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου κυριάρχησε και στις δυο κατηγορίες της περιφέρειας Νήσων Αιγαίου, αφού σκάφη του ΑΣΙΑΘΡ κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις της κατάταξης.
Συγκεκριμένα στην κατηγορία ORC International των Νήσων Αιγαίου, την πρώτη θέση κατέλαβε το BLUE SHARK (κυβερνήτες Αναστάσιος Φώτης και Μανώλης Σπυρίδης) και τρίτο ήταν το ESTELLA (κυβερνήτης Σωτήρης Κατσαράς). Συνολικά 4 σκάφη του Συλλόγου βρίσκονται στις 10 πρώτες θέσεις της κατάταξης στην κατηγορία αυτή.
Στην κατηγορία ORC Club των νήσων Αιγαίου, την πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πήρε το DAS BOOT (κυβερνήτης Δημήτρης Σταματάς), δεύτερο είναι το ARMIDA (κυβερνήτες Λευτέρης Κουμπιάδης & Βασίλης Μιχαλάκης) και την τρίτη θέση κατέλαβε το EXCAPE (κυβερνήτης Παύλος Ξανθός). Συνολικά 5 σκάφη του ΑΣΙΑΘ Ρόδου βρίσκονται στις 10 πρώτες θέσεις της κατάταξης στην κατηγορία αυτή.
Η βράβευση των νικητών θα γίνει σε επίσημη Τελετή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). Τα οριστικά αποτελέσματα της Ετήσιας Γενικής Κατάταξης της ΕΑΘ είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο της Ε.Α.Θ. www.offshore.org.gr. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συγχαίρει τους κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών που διακρίθηκαν αποδεικνύοντας το υψηλό αγωνιστικό επίπεδό τους.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments