Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Σφοδρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση

Σφοδρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση

0
Φωτογραφία: cnn.gr
Dodekanisos

Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση δέχεται την σφοδρή κριτική που της επιφύλαξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο λόγος αφορά η σύγχυση που έχει δημιουργήσει η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ακόμα και τα ίδια τα στελέχη του κυβερνόντος κόμματος εμφανίζουν εικόνα ασυνεννοησίας. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ας συνεννοηθούν τουλάχιστον μεταξύ τους οι υπουργοί

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχολιάζει με καυστικό τρόπο ότι «την ώρα που ο ο κ. Πλεύρης και ο κ. Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απέκλειαν το ενδεχόμενο αναστολής του προστίμου των 100 ευρώ για όσους πολίτες άνω των 60 δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ο κ. Πέτσας στο ραδιόφωνο του ίδιου σταθμού άφηνε παράθυρο αναστολής του».

«Αυτό το όργιο μικροπολιτικής και ασυνεννοησίας που λέγεται κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Όλη η Ελλάδα ζει στο πετσί της το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και αναρωτιόμαστε ποιος πολίτης μπορεί να εμπιστευτεί πια μια κυβέρνηση που το ”λέω και ξελέω” είναι ο καθημερινός κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Ας συνεννοηθούν τουλάχιστον μεταξύ τους οι υπουργοί που βγαίνουν στον ίδιο σταθμό, γιατί πέρα από την παταγώδη αποτυχία τους, έχουν σπάσει και τα νεύρα των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Κίνημα Αλλαγής: Η υπουργική «Βαβέλ» συνεχίζεται

Για υπουργική «Βαβέλ» κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής επικαλούμενο, όπως αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος, πως «σήμερα δύο υπουργοί της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή και σε παράλληλες συνεντεύξεις, διέψευσαν ο ένας τον άλλον».

«Ο μεν κύριος Πέτσας από το ραδιόφωνο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην επιβολή προστίμου για ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών. Ενώ ο κ. Οικονόμου από την τηλεόραση δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα δοθεί παράταση. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Kυβέρνηση προκαλεί σύγχυση και ανασφάλεια στους πολίτες. Ας συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους. Η υπουργική «Βαβέλ» υπονομεύει σοβαρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα και βλάπτει τη δημόσια υγεία».

«Αντικρούει» τα περί χαλάρωσης των μέτρων ο Οικονόμου

Η διαπίστωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης όσον αφορά την σύγχυση, αλλά και την ασυνεννοησία που επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης, μπορεί να περικλειστεί στο γεγονός ότι σε διάστημα μίας ώρας και μιλώντας στο ίδιο κανάλι (ΣΚΑΪ), Πλεύρης και Οικονόμου δήλωσαν ακριβώς το αντίθετο στο ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων

Κριτική και για τα σχολεία

Νέα πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και για τη λειτουργία των σχολείων. Με γνώμονα πάντα ότι τις πρώτες δύο ημέρες επαναλειτουργίας τους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων καταγράφηκαν περίπου 25.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Αρχικά το Κίνημα Αλλαγής, αφήνει αιχμές κατά του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη λήψη μέτρων επαρκούς πρόληψης και κατάλληλης προστασίας τής πανεπιστημιακής κοινότητας.

«Το Υπουργείο Παιδείας αγνόησε συστηματικά τις προτάσεις των πανεπιστημιακών, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους για τη λήψη μέτρων επαρκούς πρόληψης και κατάλληλης προστασίας της πανεπιστημιακής κοινότητας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το πανεπιστημιακό εξάμηνο και η υγεία φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων.

Πέραν της αδιαφορίας, όμως, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παρεμβαίνει-ως μη όφειλε- σε θέματα αυτοδιοίκητου των Α.Ε.Ι., υποδεικνύοντας ακόμα και τις μεθόδους διδασκαλίας και εξετάσεων την περίοδο της πανδημίας. Η μέχρι τώρα υπεύθυνη στάση των πανεπιστημιακών έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας και με τη χρήση μεθόδων εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας, όταν και εφόσον απαιτήθηκε.  

Ας δείξει λοιπόν η κυβέρνηση εμπιστοσύνη στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στις συλλογικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Εκτός, αν θεωρεί το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ δική της αρμοδιότητα».

Την ίδια στιγμή το ΚΚΕ, σημειώνει ότι «αντί να πάρει μέτρα προστασίας στα σχολεία, με επίκεντρο την αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους, η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί με το άνοιγμα των σχολείων εντοπίστηκαν 25.000 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών! Κρύβει, όμως, το γεγονός ότι οι 10.000 εξ’ αυτών, που βρέθηκαν θετικοί, χθες βρίσκονταν στα σχολεία, δημιουργώντας αντικειμενικά μια επικίνδυνη αλυσίδα υπερμετάδοσης, στο πλαίσιο των απαράδεκτων πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων. Τέρμα τα αστεία και οι προκλητικοί πανηγυρισμοί. Τέρμα στη συζήτηση για το πώς θα κλείνουν τα σχολεία. Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, τα διεκδικούν 2 χρόνια τώρα. Να τα ακούσει επιτέλους και η κυβέρνηση», είναι η κατακλείδα του ΚΚΕ. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments