Αρχική Αθλητικά νέα Κολοβός και Αθανασιάδης αποτυχημένοι στην Ελλάδα, «Θεοί» στη Σερίφ

Κολοβός και Αθανασιάδης αποτυχημένοι στην Ελλάδα, «Θεοί» στη Σερίφ

0
Dodekanisos

Η Σερίφ Τιράσπολ νίκησε 3-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα play off του Champions League. Η Σερίφ του Γιώργου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Κολοβού, βρίσκεται ένα βήμα πριν από τους «χρυσοφόρους» ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Ιδρύθηκε μόλις το 1997. Προέρχεται από την Μολδαβία, την πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης. Το budget της μετά βίας ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ (φτάνει τα 12). Στο ρόστερ της έχει δύο Έλληνες. Τον επιθετικό Δημήτρη Κολοβό και τον τερματοφύλακα Γιώργο Αθανασιάδη.

Χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ του Κολοβού και με τον Αθανασιάδη να κατεβάζει ρολά, η Σερίφ «έλιωσε» την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 3-0. Στη ρεβάνς της Κροατίας θα δώσει το μεγαλύτερο ματς της ιστορίας της. 

Δείτε το γκολ του Δημήτρη Κολοβού

Η Σερίφ είναι μαθημένη στα προκριματικά. Συμμετάσχει ανελλιπώς αλλά πάντα μένει εκτός Champions League. Έχει αγωνιστεί 18 φορές στα προκριματικά του UEFA Champions League. Μετράει ισάριθμους αποκλεισμούς. Η φετινή είναι η 19η προσπάθειά της. Μάλιστα είναι και μόλις η τρίτη φορά που έφτασε μέχρι τα play off. Το 2009 την είχε αποκλείσει ο Ολυμπιακός, ενώ το 2010 της είχε κόψει το νήμα η Βασιλεία. 

Στην Ελλάδα της ισοπέδωσης και της απαξίωσης, ο Κολοβός λοιπόν δεν κατάφερε να βρει χώρο στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τι περισσότερο προσφέρουν οι Μακέντα-Καρλίτος. Ο Έλληνας επιθετικός υπέγραψε ως ελεύθερος στη Σερίφ. Ενώ ο Αθανασιάδης κατά την δική μου εκτίμηση για αδιευκρίνιστο λόγο παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ. Χωρίς να θέλω να προβώ σε συγκρίσεις είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Τσιντώτα. 

Η μετακόμιση των δύο Ελλήνων στο Τιρασπόλ ήταν προς όφελος τους και μαγκιά τους που πήγαν εκεί. Εφόσον η Σερίφ καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους θα αναλύσουμε πιο διεξοδικά το κατόρθωμα της. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments