Αρχική Αθλητικά νέα Σερίφ Τιράσπολ: Ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Champions League

Σερίφ Τιράσπολ: Ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Champions League

0
Dodekanisos

Η Σερίφ Τιράσπολ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Maksimir» και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League

There’s a new Sheriff in town! Την ώρα που το Ελληνικό ποδόσφαιρο «βουλιάζει», ένας σύλλογος από την Μολδαβία μας έβαλε τα γυαλιά. Υπερασπιζόμενη άψογα το 3-0 του πρώτου αγώνα, η Σερίφ από το Τιράσπολ της Μολδαβίας ολοκλήρωσε το θαύμα και πανηγύρισε την παρθενική πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League.
 
Όπως σας είχα γράψει ιδρύθηκε μόλις το 1997. Προέρχεται από μία χώρα της οποίας το ΑΕΠ είναι το χαμηλότερο της Ευρώπης. Με budget που μετά βίας φτάνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Με άσημους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της. Με τους «τελειωμένους» στην Ελλάδα Δημήτρη Κολοβό και Γιώργο Αθανασιάδη βασικούς. Ο Κολοβός είχε σκοράρει ένα ασύλληπτο γκολ στο πρώτο ματς. Ενώ ο Αθανασιάδης κράτησε και στη ρεβάνς ανέπαφη την εστία του. Κέρβερος κάτω από τα δοκάρια! 
 
Μία ολόκληρη χώρα με πληθυσμό 2,658 εκατομμύρια (έτος απογραφής 2019) γιορτάζει. Η Σερίφ έπειτα από 18 διαδοχικές αποτυχίες, κατόρθωσε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League! Ό,τι και αν συμβεί εκεί, ακόμα και αν τερματίσει τελευταία στον όμιλο της και χωρίς βαθμό δεν έχει ουδεμία σημασία. Η Σερίφ έγραψε ιστορία και αυτό δεν αναιρείται! 
 
Υ.Γ Επειδή ίσως να μιλάμε και για την ποδοσφαιρική ιστορία της χρονιάς, θα ακολουθήσει ειδικό αφιέρωμα για την πορεία της Σερίφ. Από την ίδρυση μέχρι σήμερα. Μείνετε συντονισμένοι… 

Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα αποτελέσματα του UEFA Champions League. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments