Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα SEO υπηρεσίες – Τι επικρατεί στην αγορά του Internet

SEO υπηρεσίες – Τι επικρατεί στην αγορά του Internet

0
Dodekanisos

Το SEOείναι απαραίτητο για μια ιστοσελίδα που θέλει να έχει επισκέπτες και να βλέπει σταθερή ανάπτυξη στον αριθμό της επισκεψιμότητας της. Είναι επίσης μονόδρομος για ιστοσελίδες επιχειρήσεων και e-shop. Το SEOείναι βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης και με απλά λόγια, φροντίζει ώστε οι χρήστες που θα κάνουν μια αναζήτηση σχετική με το site του πελάτη, να επιλέγουν αυτό και όχι των ανταγωνιστών. Για να γίνει αυτό θα πρέπει το siteτου πελάτη SEOνα βγαίνει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στις σελίδες αποτελεσμάτων για σχετικές αναζητήσεις. Το SEOείναι μια πολύπλοκη διαδικασία που εγγυάται ακριβώς αυτό.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, δεδομένου ότι μιλάμε για κάτι που απαιτεί ειδικές γνώσεις και μεγάλη εξειδίκευση, το SEOδεν είναι ούτε απλό ούτε ιδιαίτερα φθηνό, τα οφέλη του ωστόσο είναι τεράστια. Το κόστος είναι και ο κύριος ανασταλτικός παράγοντας για όσους σκέφτονται να κάνουν SEOστο siteτους αλλά δεν παίρνουν την απόφαση. Ας δούμε λοιπόν σε γενικές γραμμές ποιο είναι το κόστος του SEO, δηλαδή πως διαμορφώνονται τα πακέτα και οι τιμές τους.

Πριν ξεκινήσουμε να βλέπουμε τα πακέτα με τις SEO υπηρεσίες, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις SEOχρεώνουν τους πελάτες τους μια «συνδρομή» για τις υπηρεσίες τους, αφού ένα projectSEOείναι εξαιρετικά πολύπλοκο και απαιτεί πολύ χρόνο τόσο για έρευνα και σχεδιασμό της στρατηγικής όσο και για την εκτέλεση της. Το να δώσει κάποια επιχείρηση SEOμια τιμή «φιξ» για κάποιο projectείναι ανεύθυνο, ειδικά αν δεν έχει μελετήσει πριν ενδελεχώς την περίπτωση του πελάτη.

Βασικό ή τοπικό πακέτο
Το πακέτο αυτό είναι το πιο φθηνό και απευθύνεται σε sitesμικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε μια πόλη ή σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Σκοπός του είναι η βελτίωση της κατάταξης του siteστις σελίδες για σχετικές ΤΟΠΙΚΕΣ αναζητήσεις, δηλαδή για αναζητήσεις που θα γίνονται στη πόλη ή τη γενικότερη περιοχή δραστηριότητας της εργασίας. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο το οποίο δίνει τεράστιο πλεονέκτημα στην τοπική αγορά, ειδικά αν είναι πολύ ανταγωνιστική. Το κόστος ενός τέτοιου πακέτου μπορεί να ξεκινήσει από τα 500 ευρώ και να φθάσει τα 1000 το μήνα ανάλογα με την περιοχή που αφορά η εκστρατεία και τον ανταγωνισμό στον κλάδο του πελάτη.

Προχωρημένο πακέτο
Εδώ πλέον μιλάμε για πιο περιεκτικό πακέτο το οποίο καλύπτει όλη τη χώρα και απευθύνεται σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις οι οποίες είτε έχουν υποκαταστήματα είτε απλά δραστηριοποιούνται σε πολλές περιοχές της χώρας ή και σε όλη την επικράτεια. Είναι η πλέον κατάλληλη λύση για e-shops που πωλούν προϊόντα αποκλειστικά στην Ελλάδα. Σκοπός του πακέτου αυτού είναι η αύξηση οργανικού trafficτου siteτου πελάτη για αναζητήσεις από όλη την επικράτεια, οπότε και μιλάμε για ένα πολύ σύνθετο πακέτο που απαιτεί πολύ σχεδιασμό και πολλή δουλειά. Το κόστος ενός τέτοιου πακέτου κυμαίνεται από 1000 μέχρι και 2000 ή και σε κάποιες περιπτώσεις 2500 Ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον ανταγωνισμό στον κλάδο του πελάτη.

Ειδικά ή customπακέτα
Εδώ πλέον περνάμε σε πιο εξειδικευμένες λύσεις οι οποίες και αφορούν επιχειρήσεις με διεθνή δραστηριότητα ή επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε εθνικό επίπεδο αλλά σε κλάδο με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό. Ένα παράδειγμα τέτοιου κλάδου στη χώρα μας είναι φυσικά ο τουρισμός. Τα πακέτα αυτά διαμορφώνονται στους στόχους και τις ανάγκες του πελάτη κι εκτελούνται με χειρουργική ακρίβεια και με παρεμβάσεις και αλλαγές στην γενικότερη στρατηγική SEOόταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Μιλάμε λοιπόν για projectμεγάλης διάρκειας τα οποία όμως και παρέχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον πελάτη. Το κόστος ενός τέτοιου projectεννοείται ότι εξαρτάται από τη δυσκολία του και από το μέγεθος του. Σε κάθε περίπτωση, τα 2000 Ευρώ είναι συνήθως η «αφετηρία».

Να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά και σκοπό έχουν να σας δώσουν μια γενική ιδέα της αγοράς των SEOυπηρεσιών που υπάρχουν. Εννοείται ότι κάθε επιχείρηση SEOέχει τις δικές τις τιμές και χρεώσεις, οι οποίες όμως είναι σπάνιο να ξεφεύγουν από τα επίπεδα που αναφέραμε στο άρθρο. Σε κάθε περίπτωση, εννοείται πως είναι καλό να πάρετε αρκετές προσφορές πριν να καταλήξετε σε επιχείρηση SEO.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments