Αρχική Αθλητικά νέα Σέντρα στην Super League με αρκετά… προβλήματα

Σέντρα στην Super League με αρκετά… προβλήματα

1
@SPORT24GR
Dodekanisos

Η επιστροφή των 14 συλλόγων της Super League στη δράση μετά τη Χριστουγεννιάτικη διακοπή φέρνει νέα δεδομένα.

Το νέο «κύμα» της πανδημίας του κορονοϊού μέσω της μετάλλαξης «Όμικρον» επελαύνει και κρατάει άπαντες σε επαγρύπνηση. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πέρα από τα νέα δεδομένα στην εργασία, τα σχολεία, τις εξόδους, την εστίαση και άλλους τομείς, ούτε ο αθλητισμός θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος. Στην Ελλάδα, η Basket League για δύο εβδομάδες (μέχρι να επαναξιολογηθεί η κατάσταση), και η Volley League Ανδρών (αναβολή της 9ης αγωνιστικής) κατέβασαν «ρολά»

Την ίδια ακριβώς ώρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, 24 ώρες πριν από την σέντρα της 16ης αγωνιστικής, υπολογίζεται ότι πάνω από 80 μέλη των συλλόγων (ποδοσφαιριστές, προπονητές και μέλη των τεχνικών τιμ) έχουν κρούσματα. 

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τύχη όλων των αγώνων να κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Η Super League δεν κάνει σκέψεις αναβολής της αγωνιστικής. Στόχος της διοργανώτριας Αρχής παραμένει η διεξαγωγή των αγώνων κανονικά. Αναβολή θα υπάρξει μόνο σε όσα ματς εντοπιστούν από επτά και παραπάνω κρούσματα σε μία ομάδα. Μόνο όμως κατά τον τελευταίο εργαστηριακό έλεγχο 24 ή 48 ώρες πριν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μέχρι χθες (03/01) υπήρχαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, συνολικά 55 επιβεβαιωμένα κρούσματα ποδοσφαιριστών στις 12 απ’ τις 14 ομάδες. Συν αρκετά ακόμη που αφορούν υπόλοιπα μέλη τεχνικών τιμ ή στελέχη. 

Τέλος, η Super League προχώρησε και σε νέο επικαιροποιημένο πρωτόκολλο. Σε ό,τι αφορά την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις, αυτή θα γίνεται έπειτα από πέντε μέρες με αρνητικό PCR τεστ. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά κρούσματα κορονοϊού υπάρχουν και στην Super League. Ωστόσο η διοργανώτρια Αρχή της δεν σκέφτεται την […]