Αρχική Videos Σενάρια πυρηνικής κρίσης προετοιμάζει η Δύση;

Σενάρια πυρηνικής κρίσης προετοιμάζει η Δύση;

0

Σχέδια για το πώς θα αποφευχθεί ο πανικός μεταξύ του κόσμου μετά από ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία φαίνεται πως καταρτίζουν Δυτικές κυβερνήσεις. Είναι κάτι που προκύπτει από τα ρεπορτάζ των Times και The Guardian τα οποία αναφέρονται στο θέμα. Όπως γράφει ο Guardian «αν και μια πυρηνική κρίση θεωρείται εξαιρετικά απίθανη, οι πληροφορίες λένε ότι αξιωματούχοι διεθνώς επανεξετάζουν τα σχέδια για την παροχή έκτακτης υποστήριξης σε πληθυσμούς που φοβούνται την πυρηνική κλιμάκωση.

Αυτό προέκυψε σε μια ενημέρωση από έναν αξιωματούχο ο οποίος ρωτήθηκε εάν θα υπήρχαν μέτρα για να αποφευχθεί ο πανικός και το ενδεχόμενο οι άνθρωποι να εγκαταλείπουν μαζικά τις πόλεις φοβούμενοι την κλιμάκωση μετά από ένα πυρηνικό συμβάν. Ο αξιωματούχος ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας έκανε λόγο για «συνετό σχεδιασμό» των κυβερνήσεων για μια σειρά από πιθανά σενάρια» αν και τόνισε ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στον πόλεμο θα ήταν απεχθής.

Οι δημόσιες εκστρατείες ενημέρωσης και ακόμη και οι σχολικές ασκήσεις για το πώς να επιβιώσετε από έναν πυρηνικό πόλεμο ήταν χαρακτηριστικό του ψυχρού πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της εκστρατείας duck and cover στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1950, Protect and Survive from the UK στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και «Όλοι έχουν μια ευκαιρία» στη Δυτική Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Από τη δική τους πλευρά Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν πρέπει ποτέ να γίνει πυρηνικός πόλεμος, ενώ ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου τον Αύγουστο κατέστησε σαφές ότι η Μόσχα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο πυρηνικής επίθεσης στην Ουκρανία, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στόχοι που να δικαιολογούν τέτοια δραστικά μέτρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments