Αρχική Επικαιρότητα Σεισμός Κρήτη: Σε απόγνωση βρίσκονται οι σεισμόπληκτοι ενοικιαστές

Σεισμός Κρήτη: Σε απόγνωση βρίσκονται οι σεισμόπληκτοι ενοικιαστές

0
cretalive.gr
Dodekanisos

Σε πραγματική απόγνωση βρίσκονται οι οικογένειες που ενοικίαζαν σπίτια και διαμερίσματα στην σεισμόπληκτη περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Οι άνθρωποι έμειναν άστεγοι επειδή τα ρίχτερ κατέστρεψαν τα σπίτια τους ή τα κατέστησαν μη κατοικήσιμα.

Ειδικότερα, επειδή δεν είναι οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που καταστράφηκαν ή κρίθηκαν ακατάλληλα οι ενοικιαστές δεν δικαιούνται αποζημίωση, δεν δικαιούνται καν να ζήσουν προσωρινά σε οικίσκους. Είναι, δηλαδή, σεισμόπληκτες οικογένειες που στην κυριολεξία βρέθηκαν στον δρόμο, αναγκασμένες να φιλοξενούνται από συγγενείς και φίλους σε άλλες περιοχές.

Η αγανάκτησή τους κρίνεται δίκαιη, ενώ η κραυγή αγωνίας προς την πολιτεία δικαιολογημένη. Μία πολιτεία που φέρεται να τους έχει γυρίσει την πλάτη. Για του λόγου το αληθές μία σεισμόπληκτη ενοικιάστρια ανέφερε με ανάρτησή της στο Facebook:

«Μπορεί κάποιος υπεύθυνος να μας πει σε εμάς που νοικιάζαμε σπίτια στο Αρκαλοχώρι τι θα κάνουμε; Γιατί δεν δικαιούμαστε ούτε σπίτια ούτε οικίσκους. Εμείς δηλαδή δεν είμαστε πολίτες του Αρκαλοχωρίου; Η ζωές μας δεν ήτανε στο Αρκαλοχώρι; Τα παιδιά μας δεν πήγαιναν στα σχολεία του Αρκαλοχωρίου; Τώρα θα ανοίξουν σιγά σιγά σχολεία και τα φροντιστήρια πως θα φέρνουμε τα παιδιά μας που μένουμε προσωρινά μακριά από το Αρκαλοχώρι; Σπίτια να νοικιάζονται δεν υπάρχουν οπότε πρέπει να φύγουμε και που να πάμε; Τουλάχιστον να μάθουν για προσωρινά που θα πάμε. Ας απαντήσει κάποιος να μας δώσει λύση έστω κ προσωρινή».

Όπως αναφέρει το «cretalive.gr», σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτήτων Ακινήτων νομού Ηρακλείου απηύθυνε έκκληση στα μέλη της. Προκειμένου να διαθέσουν αφιλοκερδώς στέγη, ώστε να φιλοξενηθούν προσωρινά οι σεισμόπληκτοι.

Παρόλα αυτά η πολιτεία και πόσο μάλλον το κράτος παραμένουν άφαντοι. Ούτε έχουν πάρει αυτοβούλως την απόφαση να μεριμνήσουν για τους σεισμόπληκτους ενοικιαστές. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments