Αρχική Επικαιρότητα Σε υγειονομική έκτακτη κατάσταση για τρεις μήνες εισήλθε η Λετονία

Σε υγειονομική έκτακτη κατάσταση για τρεις μήνες εισήλθε η Λετονία

0
Dodekanisos

Οι Aρχές στη Λετονία κήρυξαν κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Τα κρούσματα βρίσκονται σε επίπεδο ρεκόρ, την ώρα που ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του κορονοϊού παραμένει ανάμεσα στα χαμηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση είναι πλέον πάνω από τα 1.000. Ενώ αναφερόμαστε σε μία χώρα με πληθυσμό 1,9 εκατ. κατοίκους. 

Οι νέοι κανόνες ορίζουν πως η προστατευτική μάσκα θα γίνει υποχρεωτική σε όλους τους χώρους που υποδέχονται κοινό. Όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα υποχρεούνται να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τη 15η Νοεμβρίου.

Οι μη εμβολιασμένοι δεν θα μπορούν να αγοράζουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης παρά μόνο από καταστήματα που θα τους υποδεικνύονται. Ενώ μόνο εμπορικές επιχειρήσεις που κρίνεται απολύτως απαραίτητο να λειτουργούν θα επιτρέπεται να ανοίγουν τα Σαββατοκύριακα.

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να δουλέψουν μέσω τηλεργασίας, αν είναι εφικτό. «Σας ζητώ να μη συγκεντρώνεστε, να μην κάνετε επισκέψεις και να μειώσετε τις επαφές σας», τόνισε ο πρωθυπουργός Krisjanis Karins μέσω Twitter.

Τα νοσοκομεία της Λετονίας έχουν ξεχειλίσει ασθενείς από κορονοϊό

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αρνούμαστε (την εισαγωγή για νοσηλεία) σε άλλους ασθενείς που δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Οι ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης δεν μπορούν καν να ανταποκριθούν σε όλες τις κλήσεις», είπε νωρίτερα ο Karlis Racenis, επικεφαλής ένωσης νέων γιατρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 48% των Λετονών έχει εμβολιαστεί πλήρως. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ε.Ε. Υπό την Λετονία βρίσκονται μόνο η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κροατία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments