Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Σε νέα τροχιά το γυναικείο ποδόσφαιρο

Σε νέα τροχιά το γυναικείο ποδόσφαιρο

0
akadimia astir
Dodekanisos

Η Ελληνική Ποδοσφαρική Ομοσπονδία εδώ και πολλά χρόνια έχει εξαγγείλει ότι καταβάλλει προσπάθειες για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην χώρα μας. Σε άλλες χώρες το θεωρούν αυτονόητο και η ανάπτυξη έχει πάρει τον θετικό δρόμο και μάλιστα στην πρόσφατη Ολυμπιάδα του Ρίο όσοι παρακολούθησαν αγώνες θα διαπίστωσαν πως το επίπεδο βρίσκεται σε αρκετά υψηλό σημείο. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και το διασυλλογικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη αλλά και τα εθνικά πρωταθλήματα σε πάρα πολλές χώρες.
Στην χώρα μας οι διοικήσεις της Ε.Π.Ο., παρά τις εξαγγελίες, το μόνο που δεν έχουν καταφέρει είναι να εμπνεύσουν και να εργαστούν πραγματικά για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου. Ωστόσο υπάρχουν και οι ρομαντικοί παράγοντες που δίνουν τον δικό τους αγώνα για την πραγματική ανάπτυξη του αθλήματος και να δώσουν την ευκαιρία στα μικρά κορίτσια να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Και στο νησί μας υπάρχουν ρομαντικοί οι οποίοι καλλιεργούν το άθλημα σε μικρές και μεγάλες ηλικίες.
Το σωματείο ΑΣΤΙΡ που εδρεύει στο νησί μας και έχει ζωή δυο- τριών ετών, ξεκινάει την Ακαδημία Ποδοσφαίρου μόνο για κορίτσια, ενώ η πρώτη ομάδα βρίσκεται και συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Η προσπάθεια πρέπει να στηριχθεί για να δείξουμε και εμπράκτως ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο μπορεί να έχει την δική του σωστή ανάπτυξη και να δούμε σε κάποια στιγμή μια ομάδα του νησιού μας να σταθεροποιείται στην Α΄ Εθνική και βεβαίως αθλήτριες που να γίνουν βασικά μέλη της Εθνικής μας ομάδας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments