Αρχική Επικαιρότητα Σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί για την είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα

Σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί για την είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα

0
Φωτογραφία: Η Εφημερίδα των Συντακτών
Dodekanisos

Από τις έξι σήμερα το πρωί τέθηκαν σε εφαρμογή νέοι περιορισμοί για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Οι νέες ρυθμίσεις θα ισχύσουν έως και τις 10 Ιανουαρίου. Στόχος τους η ανάσχεση μετάδοσης του κορονοϊού, κυρίως λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται οι νέοι περιορισμοί, πλέον προβλέπουν ότι για την είσοδο στη χώρα είναι απαραίτητη η διενέργεια PCR (μοριακού) τεστ ανίχνευσης κορονοϊού 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών. Ο έλεγχος του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του είναι ευθύνη των αεροπορικών, ναυτιλιακών, σιδηροδρομικών εταιρειών, όπως και των εταιρειών οδικών μεταφορών. Οι εταιρείες πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι ο ταξιδιώτης φέρει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα που βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό:

  • υπόκεινται σε προσωρινό περιορισμό, κατ’ οίκον ή σε κατάλληλο τόπο προσωρινής διαμονής που υποδεικνύεται από τις αρμόδιες αρχές, για δέκα ημέρες,
  • ενώ όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό προ 14 ημερών και διαγιγνώσκονται θετικοί, τίθενται σε προσωρινό περιορισμό επτά ημερών.

Λόγω της νέας μετάλλαξης, περιορίζονται προσωρινά οι θαλάσσιες συνδέσεις με την Τουρκία. Ταυτόχρονα μειώνεται η πληρότητα στα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ελλάδα-Ιταλία και Ελλάδα-Αλβανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments