Αρχική Videos ” Σε δέκα χρόνια οι ζωές μας θα είναι εντελώς διαφορετικές!”

” Σε δέκα χρόνια οι ζωές μας θα είναι εντελώς διαφορετικές!”

0

«Σε 10 χρόνια οι ζωές μας θα είναι εντελώς διαφορετικές», τόνισε μεταξύ άλλων ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβάμπ, μιλώντας κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής που γίνεται στο Dubai. Ο ίδιος επεσήμανε και τα εξής:

«Ο τεχνολογικός μετασχηματισμός και η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση θα επηρεάσουν τον κόσμο για τα επόμενα χρόνια. Οι κυβερνήσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου θα πρέπει να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο να συμβαδίζουν με τις αλλαγές».

«Πριν από λίγες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του Νταβός, συζητήσαμε την ικανότητά μας να προσαρμοστούμε σε αυτές τις παγκόσμιες προκλήσεις, υπό το φως διαφόρων κρίσεων που απαιτούν νέους μηχανισμούς και καινοτόμες μεθόδους για να μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και να υπηρετήσουμε τις φιλοδοξίες της ανθρωπότητας».

Ο Schwab είπε επίσης: «Πριν από μερικά χρόνια, θεωρούσαμε ορισμένες τεχνολογίες επιστημονική φαντασία που ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν, αλλά σήμερα έχει γίνει πραγματικότητα ότι ζούμε μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, της νέας διαστημικής τεχνολογίας και της βιομηχανικής βιολογίας, η οποία προαναγγέλλει μια σημαντική αλλαγή που έρχεται  κατά τα επόμενα 10 χρόνια και απαιτεί από τις κυβερνήσεις να είναι φιλόδοξες στις αποφάσεις τους».

«Όποιος κατέχει αυτές τις τεχνολογίες –κατά κάποιο τρόπο– θα είναι ο κυρίαρχος του κόσμου», τόνισε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments