Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Σε δεύτερη μοίρα η πρόκριση της Αναγέννησης

Σε δεύτερη μοίρα η πρόκριση της Αναγέννησης

0
Dodekanisos

Από πού ν’ αρχίσεις και που να τελειώσεις! Πολύς κόσμος περίμενε με μεγάλη προσμονή το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΡΑ και Αναγέννησης στα Αφάντου για το Κύπελλο Δωδεκανήσου, ωστόσο, τα όσα είδαν τα μάτια των θεατών κάθε άλλο παρά κοσμούν το άθλημα.
Το τελικό 2-0 υπέρ της Αναγέννησης στέλνει την ομάδα της Ιαλυσού στην 3η  φάση της διοργάνωσης, ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίος έφτασαν οι Τριαντενοί στη νίκη περνάει σε δεύτερη φάση.
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαφώς επηρεασμένοι από τα τελευταία γεγονότα που αφορούν την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔ και φυσικά αφορούν τις τιμωρίες που επέβαλε η Επιτροπή στους Στεργαλλά και Λυριστή. Παράλληλα, οι Αφαντενοί δεν έχουν ξεχάσει ακόμη τον τρόπο με τον οποίο ακυρώθηκε το γκολ που σημείωσαν κόντρα στον Κλεάνθη την προηγούμενη αγωνιστική, λόγω ανύπαρκτο οφσάιντ. Ως εκ τούτου οι επιλογές που είχε στα χέρια του ο Βαγγέλης Χοσάδας για το παιχνίδι Κυπέλλου περιορίστηκαν σημαντικά.
Διοίκηση και τεχνική ηγεσία του ΑΕΡΑ αποφάσισαν να παρατάξουν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Αφάντου έντεκα ποδοσφαιριστές για το ματς με την Αναγέννηση, χωρίς αναπληρωματικούς στον πάγκο!
Με τη σέντρα του παιχνιδιού τα όσα έγιναν στο χορτάρι του γηπέδου, έμοιαζαν  λες και ξεπήδησαν από σελίδες σουρεαλιστικού στόρι. Ο ένας μετά τον άλλο οι παίκτες των γηπεδούχων έπεφταν κάτω προσποιούμενοι τους τραυματίες και στη συνέχεια αποχωρούσαν προς τα αποδυτήρια. Σε κάποιο σημείο μάλιστα του πρώτου ημιχρόνου  ο ΑΕΡΑ μετρούσε μόλις οχτώ ποδοσφαιριστές εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν το άθλημα του ποδοσφαίρου. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία των γηπεδούχων αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν οι οχτώ του πρώτου μέρους. Τα τραγελαφικά γεγονότα συνεχίστηκαν και στην επανάληψη με τους «ερυθρόλευκους» να ξεκινούν με οχτώ παίκτες και να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με… εννιά!
Υπήρξε και ποδόσφαιρο
Μέσα στη σουρεαλιστική κατάσταση που δημιουργήθηκε παίχτηκε και ποδόσφαιρο, με τους παίκτες της Αναγέννησης να είναι εμφανώς ανώτερη της πειραματική ενδεκάδας που κατέβασε ο Βαγγέλης Χοσάδας. Στο κέντρο οι Πιτσουρδάκης και Καρπαθάκης «έκοβαν» όλες τις μπαλιές που πήγαιναν στην περιοχή της ομάδας τους, ενώ ο στην επίθεση ο Αντώνης Γεωργαλλής με το επιβλητικό και φινετσάτο παιχνίδι του δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.
Οι Τριαντενοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με τη σέντρα μάλιστα του αγώνα, έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ με τον Παφιάκη. Όσο περνούσαν τα λεπτά η υπεροχή των φιλοξενούμενων γινόταν όλο και περισσότερο ορατή και ήταν καθαρά θέμα χρόνου το πότε θα μπει το γκολ. Αυτό ήρθε στο 17΄ με τον Αντώνη Γεωργαλλή να «κλέβει» τη μπάλα έξω από την περιοχή του ΑΕΡΑ, με ωραία προσωπική ενέργεια «άδειασε» το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των «ερυθρόλευκων» και άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλ στα δίχτυα για το 0-1. Στη συνέχεια οι παίκτες του ΑΕΡΑ ανοίχτηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως αυτό αναπόφευκτα δημιούργησε «τρύπες» στην αμυντική λειτουργία τους δίνοντας τους απαραίτητους χώρους στους παίκτες της Αναγέννησης για να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Καρπαθάκη. Αυτό συνέβη ουκ ολίγες φορές και αν ο Στεργιόπουλος με το Γεωργαλλή ήταν περισσότερο ψύχραιμοι στην τελική τους προσπάθεια τότε το over θα ήταν σίγουρο στο πρώτο ημίχρονο. Το 2-0 για τους Τριαντενούς έγινε στο 26΄ πάλι με το Γεωργαλλή, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν άλλες τρεις μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ των «ερυθρόλευκων» ενώ είχαν και δοκάρι στο 43΄.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι «κατέβασαν» ταχύτητα και με κοντρολαρισμένο παιχνίδι έλεγχαν το ρυθμό του αγώνα. Από την άλλη οι Αφαντενοί ήταν εμφανές ότι δε μπορούσαν να αλλάξουν  τη ροή της αναμέτρησης κα προς το τέλος συμβιβάστηκαν οριστικά με την ήττα.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Ασημακόπουλος με βοηθούς του Κυρίτση και Κολυβάκη.
ΑΕΡΑ: Καρπαθάκης, Γαργάλης, Καζιώτης, Κατσαρής, Παπασάββας, Ντόμπρι, Κοιλιάς, Διακάκης, Κυριαζής, Γιώργου, Γιακουμάκης.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Ζούρδης, Χατζημιχαήλ, Αξιώτης, Αρ. Γεωργαλλής, Πιτσουρδάκης, Κρομμύδας (30΄ Ξένος), Παφιάκης (33΄ Κατσέλης), Στεργιόπουλος, Αθηναίος (15΄ Κόκα), Καρπαθάκης, Αν Γεωργαλλής.

Γιώργος Ράπτης

Περισσότερα διαβάστε στην εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ στο φύλλο της 11.11.10 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments