Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Σε απεργία “κατεβαίνουν” οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Δωδεκανήσου

Σε απεργία “κατεβαίνουν” οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Δωδεκανήσου

0
Dodekanisos

Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες «κατεβαίνουν» οι εργαζόμενοι της υπό Ειδικής Εκκαθάρισης Τράπεζας Δωδεκανήσου. Αναλυτικά  η ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Οι εργαζόμενοι της υπό  Ειδική Εκκαθάριση Τράπεζας Δωδεκανήσου με αφορμή τις προγραμματισμένες  απολύσεις, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους των υπολοίπων υπό Ειδική Εκκαθάριση Συνεταιριστικών Τραπεζών, αποφασίσαμε την εξαγγελία επαναλαμβανόμενων  48ωρων απεργιών μέχρι την ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων μας:

1) Ματαίωση των προγραμματισμένων απολύσεων στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου υπό Ειδική Εκκαθάριση, δεδομένου ότι η επίτευξη των στόχων της Εκκαθάρισης καθιστά αναγκαία την παρουσία του συνόλου του προσωπικού, όπως αυτό αποδεικνύεται με τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα.

2) Πλήρης απορρόφηση των εργαζομένων της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου από τις Τράπεζες στις οποίες μεταβιβάστηκαν οι καταθέσεις των υπό εκκαθάριση τελούντων  συνεταιριστικών  τραπεζών, πρακτική που ακολουθήθηκε για όλους τους εργαζόμενους των υπολοίπων εμπορικών τραπεζών, με αναγνώριση και εφαρμογή το σύνολο των εργασιακών, ασφαλιστικών και λοιπών δικαιωμάτων τους.

3) Ζητάμε ίση μεταχείριση όπως αναλόγως έπραξε η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος για τους εργαζόμενους στις Συνεταιριστικές Τράπεζες Λήμνου- Λέσβου και Πελοποννήσου, οι οποίοι απορροφήθηκαν στο σύνολό τους από συστημικές Τράπεζες.

Θυμίζουμε ότι με την ανάκληση αδείας της Τράπεζας Δωδεκανήσου αρκετοί άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους και οι μεριδιούχοι κινδυνεύουν να  χάσουν τα χρήματα τους.

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στηρίζει τους εργαζόμενους της Τράπεζας Δωδεκανήσου στα δίκαια αιτήματά τους».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments