Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Σχετικά με τους προβολείς του αυτοκίνητου

Σχετικά με τους προβολείς του αυτοκίνητου

0
Dodekanisos

Ο προβολέας είναι ένα φως που τοποθετείται στο μπροστινό μέρος ενός οχήματος για να φωτίζει το δρόμο μπροστά του. Οι προβολείς ονομάζονται επίσης συχνά προβολείς.

Θέση των προβολέων:

Οι προβολείς ενός οχήματος πρέπει να είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε να παρέχουν στον οδηγό ιδανική ορατότητα, χωρίς να επηρεάζουν τους άλλους οδηγούς που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα.

Λειτουργία των προβολέων:

Τα νήματα των λαμπτήρων προβολέων θερμαίνονται επίσης και ανάβουν φως. Τα νήματα γίνονται εξαιρετικά θερμά ώστε το βολφράμιο να εξατμίζεται και τα σωματίδια βολφραμίου να προσκολλώνται στα άτομα αλογόνου. Τη στιγμή που ο λαμπτήρας σβήνει και το νήμα ψύχεται, τα σωματίδια βολφραμίου επιστρέφουν σε αυτό. Οι λυχνίες LED παράγουν φως όταν μια ηλεκτρική ροή εφαρμόζεται σε ημιαγώγιμα υλικά, και τα ηλεκτρόνια τότε, σε εκείνο το σημείο, κινούνται μεταξύ τους.

Λειτουργία: 

Το φως που παράγεται από ένα LED έχει πλάτος περίπου δύο χιλιοστά..Οι προβολείς LED καλύπτουν εκτάσεις του εδάφους μπροστά με μια δύναμη λευκότητας που ανταγωνίζεται τους προβολείς HID.Σε περίπτωση που οδηγείτε σε σκοτεινό μέρος, σε δρόμο με στροφές κατά τις ώρες ταφής, οι προβολείς LED θα σας κάνουν να αντιληφθείτε τις απειλές εγκαίρως ώστε να μετριάσετε ή να σταματήσετε το όχημά σας.

Αποτελεσματικότητα:

Τα φώτα LED χρησιμοποιούν ελάχιστη ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας δεδομένης κίνησης, οπότε είναι παρόμοια με τα HID όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, Οι λυχνίες LED είναι ευγενικές με τον κινητήρα ενός οχήματος, δεδομένου ότι τα φώτα δεν εξαντλούν την ισχύ που μπορεί να απαιτείται από άλλα συγκροτήματα κινητήρων. 

Φωτογραφία εξωτερικού καθρέφτη από www.antallaktikaexpert.gr

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξετε τους προβολείς:

Προειδοποιητικά σημάδια:

Υποθέτοντας ότι ένας από τους μπροστινούς λαμπτήρες σας έχει φθαρεί, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα ζευγάρι αντικατάστασης το συντομότερο δυνατό. Είναι εύκολο να παραλείψετε τη σημασία των προβολέων του οχήματός σας κατά τη διάρκεια μιας υπέροχης καλοκαιρινής βραδιάς, αλλά όπως και τα φώτα στο σπίτι σας, οι προβολείς του οχήματός σας θα πρέπει να αντικαθίστανται σε τακτική βάση.

Χαμηλοί προβολείς:

Εάν παρατηρήσετε ότι το φως που προέρχεται από τους προβολείς σας είναι πιο αμυδρό από το αναμενόμενο, μπορεί να υπάρχουν δύο λόγοι. Ο πρώτος εξαρτάται από το πόσο συχνά καθαρίζετε το όχημά σας. Είναι εφικτό για τα καλύμματα των προβολέων του οχήματός σας να αναπτύξουν ένα στρώμα ανάπτυξης ή βρωμιάς που μπορεί να μειώσει τη γενική αποτελεσματικότητά τους. 

Αναβοσβήνουν οι προβολείς:

Υποθέτοντας ότι οι προβολείς του οχήματός σας αναβοσβήνουν και σβήνουν, τείνει να αποτελεί έντονο κίνδυνο και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Το τρεμοπαίξιμο μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι το νήμα του μπροστινού λαμπτήρα προβολέα έχει καταστραφεί ή έχει φθαρεί υπερβολικά.

Απλός προβολέας εκτός:

Η φθορά ενός μόνο λαμπτήρα εμπρόσθιου λαμπτήρα μπορεί μια στο τόσο να είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή, ωστόσο είναι ένα σημαντικό προειδοποιητικό σημάδι ότι οι προβολείς του οχήματός σας είναι προς το τέλος της ζωής τους.

Πώς να αλλάξετε τους προβολείς:
Ακολουθούν τα βήματα για την αντικατάσταση των λαμπτήρων των προβολέων:

1.Παρατηρήστε το σημείο πρόσβασης στον μπροστινό λαμπτήρα.

2.Καθορίστε τον τρόπο εξάλειψης της παλιάς λάμπας.

3.Εξαλείψτε τον παλιό λαμπτήρα.

4.Εισαγωγή του νέου λαμπτήρα.

5.Δοκιμαστικοί προβολείς.



 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments