Αρχική Videos Σχέδιο για χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού ανακοίνωσε και η Σουηδία

Σχέδιο για χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού ανακοίνωσε και η Σουηδία

0
Dodekanisos

Σχέδιο για την χρησιμοποίηση πιστοποιητικού εμβολιασμού ανακοίνωσε και η Σουηδία! Η πιο φιλελεύθερη για πολλούς χώρα στην Ευρώπη η οποία δεν ακολούθησε ποτέ σκληρά μέτρα για τον κορωνοϊό, αρχίζει να αλλάζει απ’ ότι φαίνεται στάση, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας Λένα Χάλενγκρεν. Το «πάσο» θα απαιτείται για εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους με 100 ή περισσότερους συμμετέχοντες.

Η κ. Χάλενγκρεν, επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη τόνισε την ανάγκη «να είμαστε έτοιμοι για το νέο κύμα λοιμώξεων, που προβλέπεται να φτάσει στη Σουηδία στα μέσα Δεκεμβρίου. Η εξάπλωση αυξάνεται στην Ευρώπη. Δεν το έχουμε δει ακόμα στη Σουηδία, αλλά δεν είμαστε και απομονωμένοι. Πρέπει να μπορούμε να χρησιμοποιούμε πιστοποιητικά εμβολιασμού». Το νέο μέτρο με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα ισχύσει από την 1η Δεκεμβρίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών της Σουηδίας άνω των 16 ετών (με τουλάχιστον μια δόση) είναι 85%. Πάνω από το 81% έχει κάνει δύο ή και περισσότερες δόσεις. Η Σουηδία έχω τώρα δεν έχει ακολουθήσει τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σε ότι αφορά τα μέτρα που έχουν παρθεί, καθώς επέλεξε να μην πάει σε εκταταμένα lockdown. Στηρίχθηκε κυρίως σε εθελοντικά μέτρα και κοινωνική απόσταση.

Η χώρα εμφάνισε αρκετές φορές υψηλότερα ποσοστά θανάτου από τους σκανδιναβούς γείτονές της, αν και εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, καταγράφοντας περίπου 1,18 εκατομμύρια κρούσματα και λίγο περισσότερους από 15.000 θανάτους από κορωνοϊό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments