Αρχική Videos Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Αυστρία, “αποθηκεύστε τρόφιμα!”

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Αυστρία, “αποθηκεύστε τρόφιμα!”

0

Η Αυστρία προετοιμάζεται για πιθανούς χειμερινούς περιορισμούς εισάγοντας σχέδιο έκτακτων μέτρων σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Σύμφωνα με το σχέδιο της αυστριακής κυβέρνησης, τα καταστήματα τροφίμων θα πρέπει να μοιράζουν τρόφιμα κατά τη διάρκεια των περιορισμών. Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στοχεύει στην παροχή κρίσιμων προμηθειών στους πολίτες σε περίπτωση μαζικών διακοπών ρεύματος.

Το σχέδιο, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Γεωργίας, Περιφερειών και Τουρισμού της χώρας, ορίζει ότι όλα τα παντοπωλεία στην Αυστρία θα παραμείνουν κλειστά την πρώτη ημέρα ενός πιθανού μπλακ άουτ. Τη δεύτερη μέρα, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, αλλά θα λειτουργήσουν ως κέντρα από τα οποία θα δοθούν στους κατοίκους πακέτα με φρέσκα προϊόντα, μεταξύ 10:00 και 15:00. Επιπλέον, τα καταστήματα θα προσφέρουν έτοιμες συσκευασίες με νερό, ψωμί μακράς διαρκείας, κονσέρβες, ημικατεργασμένα προϊόντα και κεριά που θα πωλούνται με μετρητά.

Βρεφικά προϊόντα και προϊόντα υγιεινής θα είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος. Από την τρίτη μέρα θα προσφέρονται μόνο προϊόντα από την ξηρά γκάμα, για λόγους ασφαλείας. Όλοι οι μεγάλοι λιανοπωλητές της Αυστρίας έχουν συμφωνήσει στο σχέδιο. Συνιστάται στους κατοίκους να αποθηκεύουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και προμήθειες 14 ημερών στο σπίτι, καθώς και να διατηρούν μικρές αξίες μετρητών ύψους περίπου 100 ευρώ ανά μέλος της οικογένειας. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε σε συντονισμό με το Αυστριακό Εμπορικό Επιμελητήριο (WKÖ), την Εθνική Τράπεζα της Αυστρίας (OeNB) και το Υπουργείο Ενέργειας, καθώς και εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων και της ένωσης αυστριακών δήμων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments