Αρχική Εκδηλώσεις Το Σάββατο το πασχαλινό μπαζάρ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας

Το Σάββατο το πασχαλινό μπαζάρ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας

0
Dodekanisos

Για τις υποτροφίες μαθητών από την περιοχή μας

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζεται το μεγάλο Πασχαλιάτικο Μπαζάρ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1η Απριλίου, στο ΘΕΡΜΑΙ – ΙΕΚ ΡΟΔΟΥ, με ωράριο λειτουργίας 10.00-20.00. Αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση προετοιμασίας για τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα, ένα MUST για όλους τους Ροδίτες που το στηρίζουν με τις αγορές τους γιατί «’Ολοι μαζί βοηθάμε να σπουδάσουν τα παιδιά μας…».

Τα έσοδα από το Πασχαλιάτικο Μπαζάρ, καλύπτουν αποκλειστικά τις υποτροφίες άπορων Δωδεκανήσιων φοιτητών. Ο φετινός στόχος είναι να καλυφθούν από την διοργάνωση, 4 τουλάχιστον υποτροφίες, πράγμα που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από όλους μας.

Μια όμορφη ιστορία: Το 1931 η Αντιγόνη Ζουρούδη ίδρυσε στην Αθήνα ένα γυναικείο πατριωτικό Σωματείο, τη ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ, με μέλη Δωδεκανήσιες της Αττικής, με σκοπό να προβάλλουν το Δωδεκανησιακό Ζήτημα δηλ την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Μετά την Ενσωμάτωση, το Σωματείο θέσπισε και μέχρι σήμερα χορηγεί υποτροφίες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση φοιτητών, δωδεκανησιακής καταγωγής.
Το σύνθημα ήταν «κανένα παιδί να μη στερηθεί τη γνώση!».

Στη Ρόδο: λειτουργεί Παράρτημα της Δωδεκανησιακής Μέλισσας. Ιδρύθηκε το 1986, διοικείται από Τοπική Επιτροπή και ομάδα συνεργασίας που αποτελείται αυτή την περίοδο από τις : Άννα Χαρίτου, Φαίδρα Στρατή , Μαίρη Παρασκευά, Ντίνα Μαχαιρίδη. Έχει περί τα 150 μέλη, τα έσοδα προέρχονται από : συνδρομές (20 € το χρόνο) , δωρεές και εισπράξεις από εκδηλώσεις. Σε προηγούμενα χρόνια, στήριζε ετησίως έως 75 νέους, σήμερα πολύ κάτω από 20, γι’ αυτό η ανάγκη στήριξης είναι μεγάλη, ειδικά στην σημερινή κρίση. Έχουν σπουδάσει με τη βοήθεια όλων, πάνω από 1.000 παιδιά από τη Δωδεκάνησο.
Ανάμεσα στους υποτρόφους πολλοί είναι διάσημα ονόματα της χώρας στις Τέχνες και τα Γράμματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον διάσημο και αείμνηστο Συμιακό γλύπτη Κώστα Βαλσάμη -μέλος της ακαδημίας Τεχνών των Παρισίων- ο οποίος όταν ζούσε αναφερότανε δημόσια πάντα με αγάπη για τη «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» που τον σπούδασε.
Τιμητικές διακρίσεις: Για το έργο της η «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Είναι ευκαιρία τώρα, παλαιότεροι υπότροφοι να βοηθήσουν τους νεώτερους και να ενισχυθεί ο σκοπός με τον πιο φυσικό και κοινωνικά παραγωγικό τρόπο.

Ευχαριστούμε τον διευθυντή του ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ, κ. Κουντούρη Παναγιώτη και το Υπουργείο Τουρισμού για την παραχώρηση του εξαιρετικού χώρου για το Μπαζάρ της 1ης Απριλίου και την αρωγή του πρώτου στην προετοιμασία της διοργάνωσης.

Επικοινωνία, πληροφορίες: τηλ ΘΕΡΜΑΙ 22410 74545, τηλ Δωδεκανησιακής Μέλισσας 6942 828 6219, 2241024095, info@praxisplus.gr, facebook.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments