Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Σάββας Χατζησάββας : “Να ξεσηκωθούμε όλοι”!

Σάββας Χατζησάββας : “Να ξεσηκωθούμε όλοι”!

0
Ο ΣάββαςΧατζησάββας
Dodekanisos

Την συστράτευση όλων των τοπικών παραγόντων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών, κοινωνικών ακόμη και των επαγγελματικών φορέων ζήτησε με δηλώσεις του στο news12 o Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου Σάββας Χατζησάββας, προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας για την ακύρωση των συμβάσεων, με τις οποίες παραχωρήθηκαν και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας στην γνωστή κοινοπραξία με κύριο επενδυτή την γερμανική FRAPORT.

Το ΕΚΡ φιλοξένησε χθες τον Πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ Βασίλη Αλεβιζόπουλο ως κεντρικό ομιλητή στο εθνικής σημασίας αυτό ζήτημα.

Ο κ Αλεβιζόπουλος περιέγραψε με μελανά γράμματα το ζοφερό τοπίο το οποίο έχει δημιουργηθεί για τα εν λόγω αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και της Ρόδου, μετά την υπογραφή των επίμαχων συμβάσεων.

Μια κατάσταση η οποία θα επιδεινωθεί σφόδρα το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς αναμένεται να υπάρξει υποβάθμιση των εγκαταστάσεων αλλά και των προσφερόμενων υπηρεσιών, αύξηση του κόστους στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τις αεροπορικές εταιρείες και ως εκ τούτου αύξηση των εισιτηρίων, απομάκρυνση των εταιρειών χαμηλού κόστους, που θα προκαλέσει πρόβλημα στις μεταφορές των πολιτών και θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην εύθραυστη τουριστική μας βιομηχανία.

Την ίδια ώρα η εταιρεία επιχειρεί να δημιουργήσει έναν εργασιακό μεσαίωνα με φτηνά εργατικά χέρια και απάνθρωπες συνθήκες εργασίες.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που τελικά το ελληνικό κράτος για το ξεπούλημα των αεροδρομίων μας θα πάρει μόλις 600 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είχε ανακοινώσει πως από την “αγοραπωλησία” στα κρατικά ταμεία θα έμπαινε το ποσό του1,2 δις ευρώ!!!!!!!!

Ο κ Αλεβιζόπουλος έκανε λόγο για νταβατζήδες, χαρακτηρίζοντας τα στελέχη της FPAPORT κατακτητές και όχι επενδυτές και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της προσφυγής της ΟΣΥΠΑ στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για την ακύρωση των συμβάσεων παραχώρησης.

Στην χθεσινή ομιλία του στο ΕΚΡ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πόκκιας, η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Παναή και ο Πρόεδρος του τοπικού συλλόγου των εργαζομένων στην ΥΠΑ κ Λουλουδάκης.

Ο κ Χατζησάββας από την πλευρά του καυτηρίασε την ασθενική μέχρι στιγμής αντίδραση των τοπικών φορέων αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Δυστυχώς στη Ρόδο κοιμόμαστε ακόμη τον ύπνο του δικαίου και δυστυχώς όταν θα ξυπνήσουμε θα είναι πολύ αργά” .

Παρόλα αυτά επεσήμανε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την τελική έκβαση της υπόθεσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments