Αρχική Videos “Σαρώνει” το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας

“Σαρώνει” το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας

0

Με αυξητικές τάσεις συνεχίζεται το εμπόριο μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τελωνείων. Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές αυξάνονται μάλιστα διψήφια στους πρώτους δυο μήνες του έτους. Σύμφωνα με σχετική έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, οι πωλήσεις στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 19,8% στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 31,3% στα 18,65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αριθμοί είναι σε ρυθμό για να ξεπεράσουν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια στο διμερές εμπόριο φέτος. Το εμπόριο της Κίνας με τη Ρωσία έφτασε σε υψηλό επίπεδο το 2022, εν μέσω κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο στόχος του κύκλου εργασιών των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έθεσαν η Μόσχα και το Πεκίνο για το 2024 θα μπορούσε να επιτευχθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η Ρωσία ήταν ο ηγέτης μεταξύ των 20 μεγαλύτερων εταίρων της Κίνας όσον αφορά την ανάπτυξη του εμπορίου το 2022.

Η Κίνα ανταγωνίζεται την Ινδία ως ο μεγαλύτερος αγοραστής πετρελαίου της Ρωσίας και έχει ξεπεράσει την ΕΕ ως ο κορυφαίος εισαγωγέας ρωσικών γεωργικών προϊόντων. Οι θαλάσσιες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου της χώρας αναμένεται να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο αυτόν τον μήνα, αφού τα διυλιστήρια εκμεταλλεύτηκαν τις φθηνές τιμές εν μέσω ανάκαμψης της εγχώριας ζήτησης καυσίμων, μετά την άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments