Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου «Σαρώνει» εκτός έδρας ο Απόλλωνας

«Σαρώνει» εκτός έδρας ο Απόλλωνας

0
7
Dodekanisos

Χρειάστηκε να περάσουν 79 λεπτά για να μπορέσει ο Απόλλωνας Καλυθιών να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Αστέρα Παστίδας και να πάρει τη νίκη με το «φτωχό» αλλά παράλληλα πολύτιμο 1 – 0. Το εντυπωσιακό είναι ότι η ομάδα του Κώστα Καμπούρη στα πέντε εκτός έδρας παιχνίδι που έχει δώσει έως τώρα «μετράει» μόνο νίκες. Το σημερινό παιχνίδι της Παστίδας ήταν μέτριο ποιοτικά και δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Οι άμυνες ήταν «κλειστές» και οι «μονομαχίες» ιδιαίτερα στο χώρο του κέντρου αρκετές ενώ δεν έλλειψαν και τα νεύρα μεταξύ των παικτών και των δυο ομάδων.
Ο Απόλλωνας μπήκε στο παιχνίδι πιο δυνατά και απείλησε μόλις στο 4’ όταν ο Φυλακούρης πήδηξε πιο ψηλά απ΄’ όλους και πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει άουτ. Στο 15’ ο Αστέρας «απάντησε» όταν ο Λενιού από το ύψος της περιοχής έκανε το ευθύβολο σουτ αλλά ο Κούφαλης έπεσε ωραία στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήταν για τους γηπεδούχους και πάλι όταν ο Πάπα έκανε ένα ωραίο σουτ από τα αριστερά με το οποίο έστειλε τη μπάλα να περάσει ελαφρώς δίπλα από το κάθετο δοκάρι και να καταλήξει άουτ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να φθάσουν κοντά στο γκολ. Στο 65’ ο Μαυρομούστακος ελίχθηκε ωραία από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει άουτ. Τελικά, το 0 – 1 ήρθε στο 79’ μετά από αντεπίθεση των απολλωνιστών. Συγκεκριμένα, ο Σκόρπος πήρε τη μπάλα λίγοι κάτω από τη μεσαία γραμμή, πλαγιοκόπησε από τα δεξιά και την κατάλληλη χρονική στιγμή πάσαρε στον αφρούρητο Μαυρομούστακο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από το ύψος του πέναλτι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ ( 0 – 1). Παρόλα αυτά, ο Αστέρας δεν το έβαλε κάτω και βγήκε στην αντεπίθεση προσπαθόντας με όλες του τις δυνάμεις να ισοφαρίσει. Μάλιστα στο 87’ έχασε την καλύτερη του ευκαιρία όταν ο Χαριτάκης εκτέλεσε πλασαριστά ένα φάουλ από τα αριστερά και ο Λενιού απέτυχε να αγγίξει απλά την μπάλα για να τη στείλει στα δίτυα. Έτσι η μπάλα έφθασε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σάββας Τσοπανάκης (Καρκαλιανίδης, Λάζος).
Κορυφαίος του Αστέρα ήταν ο 18χρονος Ιωακείμ Καλαϊτζίδης. Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Εμίρογλου και Λιαμής (όσο έπαιξε). Καλύτεροι του Απόλλωνα οι Σκόρπος, Φυλακούρης και Μαυρομούστακος.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΣΤΕΡΑΣ: Καίκας, Καλαιτζίδης, Ζερβός, Χαριτάκης, Καρύδης, Αυγενικού, Καλαγρής, Πάπα, Εμίρογλου (76’ Παυλίδης), Λιαμής (63’ λ.τ. Κυρίτσης)
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Κούφαλης, Κίτσος, Σιέχ, Σαββούλης (46’ Χατζηγεωργίου), Φυλακούρης. Σκόρπος, Δημητράς (58’ Κιόττου), Σταυρής, Κυρίτσης, Μαυρομούστακος, Μουτσοντέμι (86’ Στάθης)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments