«Σαράντα δις. το χρόνο στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί!»

0
Dodekanisos

Το Κίεβο θα λάβει μακροπρόθεσμη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια από το ΝΑΤΟ στον πόλεμο του με τη Ρωσία, όπως διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ με πρόσφατη τοποθέτηση που έκανε. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ζητάει τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για όσο χρειαστεί! Ο ηγέτης του ΝΑΤΟ είπε ότι αυτή η βοήθεια θα γίνει συγκεκριμένη στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, αλλά δεν θα περιλαμβάνει την αποστολή συμμαχικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. «Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και στις προπαρασκευαστικές συζητήσεις για αυτήν, θα συζητήσουμε πώς να διασφαλίσουμε ότι θα στηρίξουμε την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί», είπε ο Στόλτενμπεργκ από την Φινλανδία την οποία επισκέφθηκε. Οι σύμμαχοι θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν σε μια μακροπρόθεσμη οικονομική δέσμευση που θα εγγυάται στην Ουκρανία τη βοήθεια που χρειάζεται από τους συμμάχους της σε αυτή τη σύγκρουση».

Είπε επίσης στη δήλωσή του ότι η Συμμαχία δεν σκοπεύει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, επιμένοντας ότι προτεραιότητα του ΝΑΤΟ είναι να δημιουργήσει ένα σταθερό και θεσμοθετημένο πλαίσιο για στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στο Κίεβο για όσο διάστημα χρειαστεί.

«Τους τελευταίους μήνες, είδαμε κάποια κενά και καθυστερήσεις στην παράδοση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί. Και αυτός είναι ο λόγος που εργαζόμαστε τώρα για τη δημιουργία μιας αποστολής του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments