Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ρύθμιση οφειλών με ευνοϊκούς όρους, εξαγγέλει ο Δήμος Ρόδου

Ρύθμιση οφειλών με ευνοϊκούς όρους, εξαγγέλει ο Δήμος Ρόδου

0
Dodekanisos

Να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τις πάσης φύσεως οφειλές τους, καλεί τους οφειλέτες του ο Δήμος Ρόδου σε εφαρμογή του νόμου 4483 που ψηφίστηκε προ ημερών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σάββα Διακοσταματίου στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όλες οι βεβαιωμένες οφειλές και όσες θα βεβαιωθούν μέσα στο προσεχές δίμηνο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από την προσεχή Δευτέρα να προσέρχονται στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Η ρύθμιση προβλέπει πλήρη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων αν το ποσό της κύριας οφειλής καταβληθεί ολόκληρο, ενώ αν επιλεγεί η εξόφληση σε δόσεις, ανάλογα με τον αριθμό τους διαμορφώνεται και το ποσοστό διαγραφής προστίμων και προσαυξήσεων.

«Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ρύθμιση, στην οποία μπορούν να υπαχθούν και οι περιπτώσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί ένδικα μέσα, αν ο οφειλέτης παραιτηθεί από αυτά» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται  ότι στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα αποφασιστεί η έκδοση διαπιστωτικής πράξης για τη διαγραφή των οφειλών από το ΔΗΦΟΔΩ.

Στη σχετική λίστα που συνέταξαν οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου περιλαμβάνονται 41.555 εγγραφές, με μέσο όρο οφειλής το ποσό των 800 ευρώ για την κάθε μία.

Συνολικά το ποσό που θα διαγραφεί ανέρχεται σε 33.590.000 ευρώ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments