Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ryn Greece Rhodes: Σημαντικό κίνητρο από τον ΣΕΓΑΣ

Ryn Greece Rhodes: Σημαντικό κίνητρο από τον ΣΕΓΑΣ

0
Dodekanisos

Ένα πολύ σημαντικό κίνητρο έχει προσφέρει ο ΣΕΓΑΣ, με τη συμβολή και της ΕRGO Ασφαλιστικής, σ’ αυτούς κι αυτές που θα βρεθούν στην αφετηρία των 5χλμ, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και σ’ αυτούς κι αυτές που θ’ αγωνιστούν στα 10χλμ, στη μεγάλη αθλητική γιορτή του RUN GREECE της Ρόδου, που θα διεξαχθεί τη Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017.

Τα είκοσι(20) αυτά αεροπορικά εισιτήρια- δέκα(10) για τους άνδρες και δέκα(10) για τις γυναίκες- θα διεκδικήσουν όσοι και όσες συμμετάσχουν στον αγώνα των 5χλμ,απο οκτώ κλιμακούμενες ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ και για τα δύο φύλλα, με τη παρακάτω διαδικασία. Τρία(3) εισιτήρια θα δοθούν στους τρείς(3) πρώτους και άλλα τρία(3) στις τρείς(3) πρώτες της ηλικιακής κατηγορίας 18-34 ετών και από ένα(1) εισιτήριο για κάθε φύλλο αντιστοιχεί στον πρώτο και πρώτη των επόμενων ηλικιακών κατηγοριών 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, και 65+.

Επειδή έχει διαπιστωθεί και από τις διοργανώσεις που προηγήθηκαν στις άλλες τέσσερεις πόλεις- περιφέρειες, στις περιπτώσεις που ο πρώτος η  πρώτη της ηλικιακής  κατηγορίας π.χ.  40-44  ΔΕΝ καλύπτει τις  προϋποθέσεις για να ενταχθεί στην ομάδα της Περιφέρειας Ν.ΑΙ, τότε τη θέση του θα καταλαμβάνει ο δεύτερος η η δεύτερη αυτής της ηλικιακής κατηγορίας. Αυτή η διαδικασία και πρακτική θα ακολουθηθεί, μέχρις ότου βρεθεί συμμετέχων – ουσα  από  την αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία, προκειμένου να υπάρξει αντιπρόσωπος για τη συγκεκριμένη κατηγορία και φύλλο που θα πλαισιώσει τον ομάδα των δέκα(10) ανδρών και δέκα(10) γυναικών!!

Οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το ΣΕΓΑΣ, για την ανάδειξη του αντιπροσώπου στις κλιμακούμενες ηλικιακές κατηγορίες είναι πολλές, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να βρίσκεται κάποιος η κάποια που τερμάτισε…περπατώντας τα 5χλμ και να καλύπτει τον αντιπρόσωπο της ηλικιακής κατηγορίας π.χ.  50-54, γιατί οι προηγούμενοι  ΔΕΝ κάλυπταν τις προϋποθέσεις, παρ’ ότι τερμάτισαν πριν απ’ αυτόν!!

Ποιές είναι λοιπόν οι προϋποθέσεις  για την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ν.ΑΙ.

1- Αποδεδειγμένα( με υπεύθυνη δήλωση) να είναι μόνιμος κάτοικος της Περιφέρειας Ν.ΑΙ το τελευταίο 12μηνο από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

2- Να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του-της.

3- Να έχει τερματίσει την απόσταση των 5χλμ, η των 10χλμ στη περίπτωση που δε θα βρεθεί αντιπρόσωπος από τα 5χλμ, στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση και με βάση τη προκήρυξη του ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ RUN GREECE, θα υπάρξουν στην ομάδα 10 άνδρες και 10 γυναίκες, που θα βρεθούν στην Αθήνα, τη παραμονή της διεξαγωγής του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ, θα φιλοξενηθούν από το ΣΕΓΑΣ σε μεγάλο ξενοδοχείο, το πρωί της Κυριακής 12 Νοεμβρίου θα πάρουν μέρος στον ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ RUN GREECE, σε έναν αγώνα 3.000μ που μετέχουν συνολικά 140 άτομα( 70 άνδρες και 70 γυναίκες)  με τερματισμό το ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, μπροστά σε 40.000 θεατές και λίγο πριν την άφιξη του πρώτου μαραθωνοδρόμου.

Εκτός από το προαναφερθέν κίνητρο, για το οποίο οι περισσότεροι-ες ενδιαφερόμενοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει η δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς, υπάρχουν και τα παρακάτω πρόσθετα κίνητρα, από τα οποία θα επωφεληθούν κυρίως οι αθλητές και αθλήτριες που ασχολούνται συστηματικά με το τρέξιμο. Πρόκειται για τους τρείς πρώτους και πρώτες των 10 χλμ, που θα μοιραστούν το ποσόν των1600 € ως χρηματικό έπαθλο, ανεξάρτητα χώρας η Περιφέρειας προέλευσης και καταγωγής!!

Τέλος, ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ του RUN GREECE- WIND- θα διαθέσει το ποσόν των 2.500€ σ’ ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα παιδικής μέριμνας στο νησί της Ρόδου.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ

Επειδή ο Έλληνας είναι…της τελευταίας στιγμής, θα πρέπει να τονιστεί ότι έχουν τεθεί ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ και για τα τρία δρομικά αγωνίσματα και τα οποία είναι: για τα 10χλμ 500 άτομα(άνδρες κ γυναίκες μαζί), για τα 5 χλμ  1500 άτομα ( άνδρες-γυναίκες)και για το 1000ρι των παιδιών  800 άτομα(αγόρια-κορίτσια). Το deadline των εγγραφών είναι η ημερομηνία 26/09 ημέρα Τετάρτη. Στη περίπτωση που τα αριθμητικά όρια υπερκαλυφθούν νωρίτερα οι εγγραφές ΚΛΕΙΝΟΥΝ και η οργανωτική επιτροπή ΔΕΝ έχει τη δυνατότητα των επί πλέον εγγραφών στο σύστημα.

Για τους παραπάνω λόγους λέμε

…ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ!!!

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ…ΤΡΕΞΙΜΟ.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments