Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ To Run Greece και στη Ρόδο

To Run Greece και στη Ρόδο

0
Dodekanisos

Ένα από τα πλέον πετυχημένα δρομικά γεγονότα που πραγματοποιούνται στη χώρα μας έρχεται και στη Ρόδο, και μάλιστα σε περίοδο που το νησί μας έχει ακόμη αρκετούς τουρίστες(1/10).Αναφερόμαστε στο RunGreece , που διεξάγεται σε έξι πόλεις της χώρας μας(Λάρισα- Ηράκλειο- Καστοριά- Αλεξανδρούπολη- Πάτρα-Ιωάννινα)με εξαιρετική επιτυχία και πλούσια συμμετοχή.

.Από φέτος προστέθηκε και η Ρόδος, μετά από μάχη που δόθηκε απέναντι σ’ άλλες πόλεις και που φιλοδοξεί να κάνει πρεμιέρα με εντυπωσιακή παρουσία των ροδιτών, αλλά και αρκετών τουριστών που θα φιλοξενούνται τη συγκεκριμένη περίοδο στο νησί.

Το ντεμπούτο της Ρόδου στο RunGreece συμπίπτει με κάποιες σπουδαίες αλλαγές, που ψηφίστηκαν από το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και που θα συμβάλουν σημαντικά στην ακόμη μεγαλύτερη αποδοχή από πλευράς των συμμετασχόντων, αφού θα υπάρχει( από φέτος) και η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ για τους νικητές και νικήτριες των τεσσάρων ηλικιακών κατηγοριών με μιά προσφορά ενός ταξιδιού στη Αθήνα και τη συμμετοχή τους σ’ έναν αγώνα 3.000 μ στη διάρκεια του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Ο αγώνας αυτός υποστηρίζεται από τον ΜΕΓΑΛΟ ΧΟΡΗΓΟ του RunGreece τη WIND και καλύπτει τις μετακινήσεις, διαμονές και διατροφές των δέκα(10) πρώτων ανδρών και δέκα(10) πρώτων γυναικών των τεσσάρων ηλικιακών κατηγοριών από τις επτά(7) πόλεις στις οποίες διεξάγεται ο θεσμός!

 

Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι οι ακόλουθες.

– 18-34 ετών. (Αριθμός προκρινον. Ανδρών3, Γυναικών 3)

– 35-39 ετών( προκρίνεται  1 Άνδρας / 1 Γυναίκα)

– 40-44 ετών(προκρίνεται  1 Άνδρας / 1 Γυναίκα))

– 45-49 ετών(προκρίνεται  1 Άνδρας / 1 Γυναίκα))

– 50-54 ετών(προκρίνεται  1 Άνδρας / 1 Γυναίκα))

-55-59 ετών (προκρίνεται  1 Άνδρας / 1 Γυναίκα))

– 60-64 ετων(προκρίνεται  1 Άνδρας / 1 Γυναίκα))

– 65+ ετών (προκρίνεται  1 Άνδρας / 1 Γυναίκα)). Συνολικά 10 άνδρες και10 γυναίκες θα συμμετάσχουν σ’ αυτό τον αγώνα, συναγωνιζόμενοι-ες τους αντίστοιχους αθλητές-τριες των άλλων έξι  πόλεων.

 

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας θα διεξαχθεί φέτος τη Κυριακή 12/11/17,οπότε όσοι και όσες αισθάνονται ικανοί να διεκδικήσουν πρωτιές ……..ας προγραμματίσουν από τώρα το ταξίδι τους για Αθήνα, αλλιώς ας αρχίσουν τις……προπονήσεις.

Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο θεσμό του rungreece είναι τα 5.000 μ, τα 10.000 μ( για Άνδρες και Γυναίκες) και τα 1.000 μ για μαθητές-τριες Δημοτικών Σχολείων του νησιού.

Το RunGreece της Ρόδου συνδιοργανώνεται από το ΣΕΓΑΣ, τη Περιφέρεια Ν.ΑΙ και το Δήμο Ρόδου (ΔΟΠΑΡ). Οι αγώνες των 5 και 10 χιλιόμετρα  συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά του λαϊκού αγώνα με αυτά του αγωνιστικού.

Έτσι όλη η οικογένεια μπορεί να πάρει μέρος, διανύοντας την απόσταση των 10 η 5 χλμ  η 1000 μ (μαθητες δημ. Σχολείων), απολαμβάνοντας το αίσθημα της συμμετοχής σε ένα δρομικό γεγονός παρροδιακής κλίμακας.

Τέλος η Wind, θα διαθέσει το ποσόν των 2.000€ σε ένα ίδρυμα παιδικής μέριμνας στο νησί της Ρόδου, βοηθώντας με αυτό το τρόπο στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτό.

Οι αγώνες προβάλλονται ζωντανά από την ΕΡΤ για πάνω από μια ώρα και η Ρόδος θα έχει την ευκαιρία να δείξει τις ομορφιές και τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς που διαθέτει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι Ροδίτες και Ροδίτισσες θα έχουν την ευκαιρία, μαζί με φίλους και γνωστούς, να τρέξουν η και να βαδίσουν μια κυκλική διαδρομή,  με αφετηρία το βωμό της πατρίδας και κατεύθυνση το τουριστικό λιμάνι, αφού πρώτα προσεγγίσουν το φάρο του Αγίου Νικολάου, μέσω του κρασπέδου της μαρίνας και του υπερυψωμένου δρόμου των μύλων. Στη συνέχεια θα “ανηφορήσουν” τη Βύρωνος, και περνώντας απο το Άγιο Φραγκίσκο  θα διανύσουν τη λεωφόρο δημοκρατίας με κατεύθυνση τη πλατεία Κύπρου και μέσω της Εθνάρχου Μακαρίου να φθάσουν ξανά στη παραλιακή λεωφόρο ελευθερίας με κατεύθυνση το βωμό της πατρίδας ( τερματισμός των 5.000 μέτρων).

Εκεί θα τους περιμένουν οι εντεταλμένοι εθελοντές, για να τους περάσουν στο λαιμό το μετάλλιο της ανταμοιβής για τη προσπάθειά τους.

Όσοι θα δηλωθούν για τα 10.000 μ θα πρέπει να επαναλάβουν τη διαδρομή, κάνοντας αναστροφή στο σημείο της γραμμής απ’ όπου ξεκίνησαν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments