Αρχική Videos Ρουμανία: «Ελευθερία χωρίς πιστοποιητικά!» φώναξαν χιλιάδες διαδηλωτές

Ρουμανία: «Ελευθερία χωρίς πιστοποιητικά!» φώναξαν χιλιάδες διαδηλωτές

0
Dodekanisos

Μεγάλο πλήθος κόσμου κατέκλυσε τους δρόμους του Βουκουρεστίου. Διαμαρτυρόμενοι για τα διαβατήρια εμβολιασμού, την απαγόρευση κυκλοφορίας για τους μη εμβολιασμένους. Αλλά και για άλλους περιορισμούς που έχουν εισαχθεί πρόσφατα από την κυβέρνηση στη Ρουμανία. Υπολογίζεται ότι 15.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πανεπιστημίου και στην πλατεία Νίκης έξω από τα κυβερνητικά γραφεία στο Βουκουρέστι το Σάββατο. Φώναξαν «Ελευθερία χωρίς πιστοποιητικά» και «Κάτω η κυβέρνηση».

Τα νέα μέτρα υποχρεωτικού εμβολιασμού και περιορισμών της ελευθερίας των μη εμβολιασμένων τέθηκαν σε ισχύ την Κυριακή. Έγιναν λόγος έντονων αντιδράσεων από μεγάλη μερίδα των πολιτών της Ρουμανίας. Ειδικά η απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο για μη εμβολιασμένα άτομα που προβλέπετε στα νέα μετρά που τέθηκαν σε ισχύ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 

Οι αρχές εξέδωσαν επίσης εντολές για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς δημόσιους χώρους σε περιοχές με περισσότερα από έξι κρούσματα κορωνοϊού ανά 1.000 κατοίκους. Συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας.

Η Ρουμανία, με περίπου 19 εκατομμύρια κατοίκους, κατατάσσεται στη δεύτερη χαμηλότερη θέση για εμβολιασμούς σε ολόκληρη την ΕΕ. Με λιγότερο από το 28% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις. Την Τρίτη, η Ρουμανία άρχισε να «συνιστά» την τρίτη δόση του  εμβολίου και ανακοίνωσε πως θα καταστήσει τους εμβολιασμούς υποχρεωτικούς για τους γιατρούς και το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments