Αρχική Videos Ρωσική προπαγάνδα «βλέπει» πίσω από τις μαζικές διαδηλώσεις ο Τσέχος πρωθυπουργός

Ρωσική προπαγάνδα «βλέπει» πίσω από τις μαζικές διαδηλώσεις ο Τσέχος πρωθυπουργός

0

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα κατηγορεί τις …φιλορωσικές δυνάμεις για τις μαζικές διαδηλώσεις που έγιναν στη χώρα του και συγκέντρωσαν πολλές χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ εν μέσω ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας και του πληθωρισμού. «Είναι σαφές ότι οι ρωσικές εκστρατείες προπαγάνδας και παραπληροφόρησης εμφανίζονται συνεχώς στο έδαφός μας και κάποιος απλώς υποκύπτει σε αυτές», είπε ο Fiala.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν από το Κομμουνιστικό Κόμμα, το Κόμμα Ελευθερίας, το Άμεσο Δημοκρατικό Κόμμα και άλλες ομάδες που χαρακτηρίζονται ως «ριζοσπαστικές» – τόσο ακροαριστερές όσο και ακροδεξιές – κάλεσαν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας και το υψηλότερο κόστος από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν μια νέα συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια φυσικού αερίου, μόλις μια ημέρα αφότου η Μόσχα είπε ότι η ροή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 προς την Ευρώπη έχει διακοπεί.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments