Αρχική Videos Ρωσία: “Είμαστε έτοιμοι για το Nord Stream 2 αλλά δεν θέλει το...

Ρωσία: “Είμαστε έτοιμοι για το Nord Stream 2 αλλά δεν θέλει το Βερολίνο”

0

Έτοιμη να ξεκινήσει τη λειτουργία του Nord Stream 2 ακόμα και αύριο είναι η Ρωσία, σύμφωνα με τον Ρώσο πρεσβευτή στη Γερμανία Σεργκέι Νετσάεφ. Ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε τα εξής:
«Το Nord Stream 2, στο οποίο έγιναν επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι εντελώς έτοιμο για λειτουργία, έχει περάσει όλους τους ελέγχους και πληροί τα πιο αυστηρά πρότυπα ασφαλείας. Το Βερολίνο συνεχίζει να το αρνείται, προκαλώντας έτσι έλλειψη φυσικού αερίου και αυξανόμενες τιμές». Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι «η χώρα μας, όπως επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, είναι έτοιμη να το δρομολογήσει ακόμη και αύριο».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο αντιπρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι , προέτρεψε να μην παρεμποδιστεί η εκτόξευση του Nord Stream 2. Σύμφωνα με τον πολιτικό, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας απέτυχαν και επείγει να εγκαταλειφθεί ο αποκλεισμός του φυσικού αερίου για να σωθεί η γερμανική οικονομία.

«Ένα εμπάργκο αερίου από την πλευρά μας θα ήταν ανεύθυνο αυτή τη στιγμή. Θα είναι δύσκολο για όποιον υποστηρίζει τη θέση μου σε αυτό να εξηγήσει γιατί κρατάμε τον αγωγό κλειστό, αν και εμείς οι ίδιοι επιδιώκουμε την απόσυρση του στροβίλου Nord Stream 1 από τις κυρώσεις», αναφέρει ο πολιτικός

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments