Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Ακόμα μία νίκη, άνετη η Ρόδος απέναντι στη Ζάκυνθο

Ακόμα μία νίκη, άνετη η Ρόδος απέναντι στη Ζάκυνθο

0
Dodekanisos

Με τον Σταματελόπουλο να βρίσκει δίχτυα (και μάλιστα δις) για τρίτη σερί αγωνιστική, ταυτόχρονα τον Μαρκόφσκι να χρίζεται σκόρερ για δεύτερο διαδοχικό ματς και τον Αδαμάκη να σκοράρει επίσης, η Ρόδος είχε εύκολο μεσημέρι κόντρα στην Ζάκυνθο της οποίας επιβλήθηκε με 4-0. 

Απόλυτο δίκαιο κρίνεται το αποτέλεσμα, καθώς βάση εικόνας η Ρόδος μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση. Αρχικά εκμεταλλευόμενη την αμυντική αστάθεια των φιλοξενούμενων, κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 στο ημίχρονο και ουσιαστικά να «κλειδώσει» και την νίκη από το πρώτο κιόλας μέρος. Ένα πρώτο μέρος στο οποίο έκλεισε στα καρέ της την Ζάκυνθο, δημιούργησε πάρα πολλές φάσεις, καταφέρνοντας με κυριαρχική εμφάνιση να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων και ουσιαστικά να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος, βρίσκοντας δύο γκολ με πέναλτι για το τελικό 4-0. 

Με αυτή την νίκη η Ρόδος διατηρεί και διευρύνει το αήττητο σερί της στο 3-2-0 και κοιτάει με αξιώσεις την κορυφή της βαθμολογίας στον Νότιο όμιλο της Super League 2, έχοντας 11 βαθμούς μετά το πέρας της πέμπτης αγωνιστικής. 

Το ματς

Μολονότι η Ζάκυνθος εισήλθε με ενθουσιασμό και διάθεση να πιέσει την Ρόδο, τελικά τα «ελάφια» ήταν εκείνα που άνοιξαν το σκορ. Από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων, οι παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου απομακρύνουν με την μπάλα να φτάνει στον Σταματελόπουλο, ο  οποίος κάνει μία τρομερή κούρσα, πατάει περιοχή, προσπερνάει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα αφήνοντας την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0 μόλις στο 4ο λεπτό. Πριν συμπληρωθεί το ημίωρο του παιχνιδιού οι «πράσινοι» βρήκαν και δεύτερο γκολ. Από φοβερή κάθετη πάσα του Μαρτσάκη, ο Μαρκόφσκι με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή γράφει το 2-0. Στιγμές αργότερα η Ρόδος φτάνει κοντά στο να κάνει το 3-0, με τον Μαρτσάκη να γυρίζει από τα δεξιά, στην φάση να συμμετέχει και πάλι ο Σταματελόπουλος, ωστόσο δεν καταφέρνει να πλασάρει με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Στο 28ο λεπτό ο Τσάβες εξαπολύει δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, το οποίο απομακρύνει ο Πατσιογεώργος. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο «άρχοντας» του ματς, Βλάχος, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0 υπέρ των γηπεδούχων. 

Η Ζάκυνθος καταγράφει την πρώτη τελική της στην εστία του Θεοδωράκη μόλις στο 53′ με το σουτ του Κονγάβα, να περνάει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της εστίας του. Στο 70′ ο Μαρκόφσκι ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μαρίνο και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Σταματελόπουλος, νικώντας τον Πατσιογεώργο για το 3-0 της Ρόδου. Στο 82ο λεπτό η Ρόδος κερδίζει νέο πέναλτι για χέρι του Σούρμπη εντός της περιοχής. Ο Αδαμάκης αναλαμβάνει την εκτέλεση, νικιέται από τον Πατσιογεώργο, όμως στην επαναφορά του στρώνεται η μπάλα και εν τέλει ευστοχεί για το τελικό 4-0. 

Διαιτητής: Βλάχος (Ανατ. Αττικής)
Βοηθοί: Τοροσιάδης, Αϊνάλης (Μακεδονίας)
Τέταρτος: Τσουκαλάς (Αθηνών)
Παρατηρητής: Μάρανος (Αθηνών).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ρόδος (Σωτήρης Αντωνίου): Θεοδωράκης, Καραγεώργης (80′ Μακρυδημήτρης), Χύσι (66′ Μάρκοβιτς), Μαρτσάκης, Σάαντο, Μίγγος (66′ Ρέτσος), Μαρκόφσκι (80′ Βουργουντζής), Νικολόπουλος, Τσάβες (80′ Μπότος), Σταματελόπουλος, Αδαμάκης

Ζάκυνθος (Δημήτρης Νόλης): Πατσιογεώργος, Κολεύρης, Καλλιβώκας, Φερέιρα, Σουρμπής (90′ Μπελερης), Μαρίνος, Ντάσης, Κοψάσκης (58′ Ματέο), Κοναγκάβα, Στύλλα, Παναγιωτόπουλος (73′ Μυλωνάς).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments