Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Η Ρόδος κερδίζει και το στοίχημα των Γάλλων τουριστών

Η Ρόδος κερδίζει και το στοίχημα των Γάλλων τουριστών

0
Dodekanisos

Το στοίχημα για προσέλκυση περισσοτέρων Γάλλων τουριστών στο νησί φέτος το καλοκαίρι, φαίνεται πως κερδίζει η Ρόδος, καθώς ιδιαιτέρως αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Salon Mondial du Tourisme 2017», που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στο διάστημα από Πέμπτη 16 έως και Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.

Η συγκεκριμένη διεθνής έκθεση δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες και φορείς του τουρισμού από όλο τον κόσμο, να παρουσιάσουν τις τελευταίες ταξιδιωτικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο Σαλόνι Τουρισμού, που διοργανώθηκε εφέτος για 42η χρονιά στο μεγάλο εκθεσιακό χώρο Porte De Versailles, ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Γαλλία και όλον τον κόσμο, παρουσίασαν περισσότερους από 500 τουριστικούς προορισμούς στους 100.000 και πλέον επισκέπτες της εκδήλωσης. Οι τέσσερις κορυφαίοι προορισμοί (σε ότι αφορά την Ευρώπη) είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιταλία.

Η Ρόδος, είχε ξεχωριστή παρουσία, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που ήταν και ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στο Παρίσι.

Εκατοντάδες Γάλλοι, αλλά και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού, επισκέφθηκαν το stand της Ρόδου καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, στέλνοντας θετικά μηνύματα για τη φετινή σαιζόν.

Η Γαλλία εξάλλου αποτελεί μία παραδοσιακή αγορά για τη Ρόδο καθώς πλήθος Γάλλων τουριστών την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του διεθνούς αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου, οι αφίξεις Γάλλων τουριστών σημείωσαν αύξηση της τάξης του 5,74% το 2016 σε σχέση με το 2015.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Κώστας Χατζίκος υποδεχόταν τους επισκέπτες, παρέχοντας πληροφορίες και διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου. Προσέφερε δε στους επισκέπτες, όπως σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η Διεύθυνση Τουρισμού, τοπικά προϊόντα του νησιού, όπως το παραδοσιακό μελεκούνι και παραδοσιακά γλυκίσματα, προσφορά της εταιρίας «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo».

«Τα μηνύματα είναι θετικά και όλα δείχνουν πως επετεύχθη ο στόχος που έθεσε από την αρχή ο Δήμος της Ρόδου με την παρουσία του στην έκθεση «Salon Mondial du Tourisme 2017», να αυξήσει δηλαδή το μερίδιο της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας του νησιού στις αφίξεις των Γάλλων επισκεπτών και να ενισχύσει την απήχηση της Ρόδου στη Γαλλική τουριστική

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments